Kumpen, Longin en GLPK worden gehuldigd op RACB awards

Tijdens de RACB awards werden Anthony Kumpen, Bert Longin en het GLPK team in de bloemetjes gezet voor hun prestaties van het voorbije seizoen.

Bert Longin en Anthony Kumpen kregen de RACB Award als beste GT rijder. Het GLPK team kreeg de Belgian Team of the Year Award. Verder was er nog een nominatie voor Anthony Kumpen in de categorie RACB Race Fan Driver of the Year. Eerder op de avond mochten Anthony Kumpen en Bert Longin ook al eens het podium op tijdens de kampioenenhulde van alle autosportdisciplines.

“ De prijs voor het team is een enorme erkenning voor hun werk ” zegt Anthony Kumpen. “ Ik was enigszins verbaasd toen bekend gemaakt werd dat het team de Award van Belgian Team of the Year kreeg. Wij zijn verkozen boven het Kronos team, vice-wereldkampioen rally en het Racing Bart Mampaey team dat wereldkampioen werd in het WTCC kampioenschap met Andy Priaulx. Ik heb een grenzeloos respect voor het parcours wat Bart Mampaey heeft afgelegd. In een ver verleden maakte hij deel uit van ons team, nu neemt hij het al een tijdje op tegen topteams, met succes. Wat Bart gepresteerd heeft is niet met een Award te bekronen. ”

“ Het feit dat we zowel in België (Belcar) als in het buitenland (FIA GT) actief waren heeft volgens mij de doorslag gegeven ” aldus Bert Longin. “ Komt daarbij dat we een privé team zijn dat het moet doen zonder fabriekssteun. De mensen staan daar niet meteen bij stil maar al dan niet steun krijgen van een fabriek is een wereld van verschil. Tot slot is er nog het feit dat beide teams werken met buitenlandse rijders. We zijn drie totaal verschillende teams die de Belgische autosport op hoog niveau vertegenwoordigen. Wij krijgen een Award, maar in feite zijn we allemaal winnaars. Het kan de Belgische autosport alleen maar ten goede komen. ”

Ook de Award van GT rijder doet Anthony Kumpen en Bert Longin plezier. “ Dit is een nieuwe Award en ik vind het fijn dat die Award er is. Het toont aan dat GT meer gepromoot wordt, dat er veel belangstelling voor is. Vergeet niet dat er nogal wat Belgen internationaal actief zijn. We zijn kampioen geworden in de Belcar en we hadden succes in het FIA GT kampioenschap. De Award is een mooie bekroning ” besluit Bert Longin.

Tot slot werd Anthony Kumpen voor het tweede jaar op rij genomineerd in de categorie RACB Race Fan Driver of the Year. Er zijn ongeveer een 1000 RACB Race Fans en die konden allen hun stem uitbrengen. “ De Award was voor François Duval maar gewoon het feit dat de supporters mij voor het tweede jaar op rij in de top drie stemmen doet met deugd. Het is fijn erkend te worden door journalisten, door de RACB, door collega’s maar het mooiste geschenk dat een autosporter kan hebben is erkenning van het publiek. Zij komen per slot van rekening kijken naar de autosport. Het zijn die mensen die de autosport tot een succes maken, niet alleen de rijders. In vele organisaties, teams en veiligheidsposten zijn vrijwilligers terug te vinden. Mensen die zonder probleem tijd vrijmaken zodat wij autosporters het naar onze zin kunnen hebben. Als die mensen vinden dat je bij de top drie hoort dan kan ik alleen zeggen, een welgemeend dankjewel! ”

Met het traditionele jaarlijkse gala van de RACB valt het doek over het Belgische autosportseizoen. Anthony en Bert werken op dit moment hard aan 2007.

Wat 2007 te bieden is vooralsnog een goed bewaard geheim. Eén ding is op dit moment zeker. Het GLPK team zal niet alleen in sportieve context te bewonderen zijn in 2007 maar ook op televisie in de misdaadserie Witse!

“ Onze perswoordvoerder kreeg enkele weken geleden een telefoontje van een regisseur van de serie Witse ” aldus Bert Longin. “ Uit het gesprek bleek dat de regisseur een scenario heeft klaarliggen dat zich voor een deel afspeelt in de autosport. Wat de exacte verhaallijn is kunnen we niet kwijt maar het wordt een spannend verhaal. We kunnen alleen zeggen dat op 8 en 9 maart 2007 opnames zijn op het Circuit Zolder. Het eindresultaat is te zien in het najaar op één. ”

Anthony Kumpen en Bert Longin en het GLPK team danken iedereen die bijgedragen heeft tot het succes van dit seizoen. De talloze artikels, de foto’s, de prangende vragen, de soms geheimzinnige antwoorden. Dankjewel, een prettig eindejaar en tot in 2007!