Geen goed resultaat voor de Audi PK Carsport in Dijon na een ongeval

Een heftig ongeval na ongeveer anderhalf uur wedstrijd maakte een einde aan de podiumambities van Frank Beliën, Bert Longin en Anthony Kumpen tijdens de ‘Trophée de Bourgogne’, de tweede manche van het BRCC. Toch staat het trio van PK Carsport na Dijon op een voorlopige derde plaats in het Endurance Pro kampioenschap dankzij de punten van hun 6e plaats.

Ze trokken naar de ‘Trophée de Bourgogne’, tweede manche van het BRCC 2014, met als doelstelling een plaatsje te veroveren op het podium, maar keren huiswaarts met een fel gehavende Audi R8 LMS na een zware crash. "Ik stond op het punt Maarten Makelberge in de Corvette C6.R voorbij te gaan", klonk het uit de mond van Frank Beliën. "Op het ogenblik dat het fout ging, vielen er enkele druppeltjes regen. Toen ik op het einde van het rechte stuk kwam, werd ik echter verrast door Maarten die meer dan 50 meter vroeger op het rempedaal ging staan. Ik probeerde hem nog te ontwijken maar verloor de controle over de wagen. Ik schoof van de baan en ramde een Porsche uit de Cup-divisie, die zijn bocht normaal aansneed. De wagen was zwaar beschadigd, ik wist dat het afgelopen was…"

Na de stint van Bert Longin, die de start had genomen op een kletsnatte piste, leek er voor de Audi R8 LMS een podiumplaats te gaan inzitten. "We hadden de derde plaats in het vizier en bovendien wisten we dat we minder lang in de pits zouden moeten staan", deed een erg ontgoochelde Leuvenaar zijn verhaal. "Net als in Zolder hoopten we op het einde nog wat plaatsen goed te maken."

Anthony Kumpen bekeek het dan eerder wat filosofischer. "Je weet dat zoiets deel uitmaakt van de sport", stelde hij achteraf. "Jammer genoeg zijn dit dingen die kunnen gebeuren. Op het einde van het seizoen mogen we gelukkig ons slechtse resultaat schrappen. Laat er ons maar vanuit gaan dat we vandaag onze joker hebben ingezet…"

Doordat de piloten van de Belgian Audi Club toch 50% van de afstand van de latere winnaars hadden afgelegd, werden ze toch geklasseerd en mochten ze de punten van de 6e plaats in Endurance Pro op zak steken. Zo bekleden ze toch nog de derde plaats in de tussenstand alvorens richting Zandvoort Masters in Nederland te trekken, tijdens het weekend van 4 t.e.m 6 juli.

Hoewel de clan van PK Carsport dit keer weinig succes kende, stond er in Dijon, net zoals in Zolder twee weken geleden, toch weer een Audi op de tweede podiumplaats. Met hun R8 LMS ultra van Team WRT, schoten de Fransen Maxime Jousse en Harry Teneketzian echter een dikke seconde te kort voor de overwinning. Op het einde van de race een stuk sneller onderweg in de regen, zal Maxime het wellicht erg jammer hebben gevonden dat de race niet een rondje langer duurde...