Op een zucht van de finish

Dit weekend werd de 1ste manche van de gloednieuwe Belcar Trophy verreden en blijkbaar herinnerden vele zich nog de gloriejaren van de Belcar, want er stonden niet minder dan 36 wagens van diverse pluimage aan de start.

Bert Longin, Frank Beliën en Anthony Kumpen reden er de Wolf GBO8 prototype voor, de wagen waar ze verleden jaar al 2de werden in de 24h of Zolder en kwalificeerden zich voor de 4de plaats op de startrij.

“We rijden hier met de wagen in de 24u opstelling, dus met een endurancemotor die iets minder vermogen levert, dus moesten we het in de qualificaties met een paar tellen minder doen. Maar het is echter een duidelijke keuze, omdat we de wagen echt in optima forma willen hebben voor de 24h of Zolder", legt Bert uit.

Tijdens de start van de race wist Frank Beliën perfect deze 4de plaats te behouden en wisselde na zijn sterke stint met Bert, die constant haasje-over speelde voor de 2de en 3de plaats.

Toen Bert de wagen op een 2de plaats binnenbracht, moest Anthony het enkel nog afmaken, wat tot op 2 minuten van het einde perfect leek te lukken.

Een misverstand bij een inhaalbeweging met een tragere deelnemer, besliste er echter anders over en na een onzacht contact, restte de Wolf-piloot enkel de wagen langs de kant te parkeren met schade.

“Natuurlijk is dit spijtig…", aldus een ontgoochelde Anthony Kumpen, “We reden vlot naar de 2de plaats, maar je weet dat dit kan gebeuren in een veld met zo een diversiteit aan racewagens. Je probeert steeds zo goed mogelijk te anticiperen, maar soms ligt het nu éénmaal niet anders. Volgende keer beter…"