NASCAR Blog Anthony Kumpen

Na een eerste kennismaking met de NASCAR in USA in Februari, begin ik aan het tweede deel van mijn Amerikaans programma.



In Februari waren er een hoop onbekende factoren en was alles nieuw. Uiteraard was het nog al indrukwekkend. NASCAR is zo groot in USA, de 2e sport na American Footbal en voor NBA Basketbal, dan kan je je wel inbeelden dat het een indruk nalaat. Van mijn race resultaten en testen was ik zeker niet ontevreden, maar als piloot hoop je altijd op meer.



Initieel ging ik nu in de zomer een ‘road course’ programma afwerken. Het was dus de bedoeling om op enkele ‘gewone’ circuits te racen ipv ovals. Uiteraard heb ik op gewone circuits veel meer ervaring dan de meeste NASCAR piloten en zou dit goed resultaten kunnen opleveren. Maar 2 maanden geleden kwam NASCAR met een aangepast programma voorstel. Een ‘1 mile oval’ in K&N en ‘7/8 mile’ in Xfinity en aan het einde van het seizoen een ‘1 mile en 1,5 mile’ in Xfinity. Allemaal niet zo heel makkelijk uit te leggen, maar hoe langer een circuit hoe sneller. Je moet punten pakken om op langere circuits te rijden. Na dit programma mits het behalen van de doelstellingen, zou ik een licentie hebben voor alle ovals. Daarnaast rij ik in Xfinity wat de 2e reeks is, maar zeer kort bij de eerste reeks (Sprint Cup). Het is zelfs zo dat veel toppers uit de eerste reeks , ook in de 2e reeks rijden oa rijders als de huidige Sprint kampioen Kevin Harvick, Dale Earnhardt, …



Het gaat dus een hele stap zijn nu tegen deze jongens rijden en dat op grotere ovalen tegen veel hogere snelheden. Maar ik ben super gemotiveerd, het kan een uniek verhaal worden en voor mij als piloot is dit een enorme uitdaging.

July 17 - NASCAR K&N Pro Series - East Granite State 70 at New Hampship Motor Speedway
August 1 - NASCAR XFINITY Series - US Cellular 250 at Iowa Speedway
November 14 - NASCAR XFINITY Series - at Phoenix International Raceway
November 21 - NASCAR XFINITY Series - Ford Ecoboost 300 at Homestead-Miami Speedway