Verdienstelijke race PK - Carsport niet met punten beloond

Anthony Kumpen en Bert Longin hebben de vooropgestelde verwachtingen niet kunnen inlossen. Beide rijders maken een rotseizoen door, Oschersleben leverde geen WK punten op al had dat wel best gekund. Maar een probleem bij het starten van de wagen en een tijdstraf beslisten daar anders over.

Bert Longin reed zondagmiddag de Saleen S7 de startgrid op om luttele minuten later de wedstrijd aan te vatten. "Ik was goed weg en maakte twee plaatsen goed. Na een vijftal ronden was er een treintje gevormd, we konden het tempo goed volgen, alles was nog mogelijk. Op een bepaald moment heb ik dan een foutje gemaakt, de wagen spinde, ik verloor 17 seconden en zakte naar de 16de plaats. Met het mes tussen de tanden maakte ik in korte tijd 8 plaatsen goed waarna ik kwam pitten."

Anthony Kumpen pakte het stuur over en zat meteen goed in het ritme. "De Saleen was niet zo slecht, ik kon het tempo aardig volgen en schoof op naar de zesde stek. Met nog een half uur te gaan kwam er een safety car de ban op. Voor ons niet op een ongunstig moment, de planning was dat we nog een vijftal ronden zouden rijden. Ik kwam meteen binnen, we hadden een snelle pilotenwissel maar toen Bert wou starten deed de wagen het plots niet. Toen de Saleen S7 wel startte kwam de safety car voorbij en was het licht rood. Het reglement stelt dat je dan moet wachten tot het licht terug op groen springt ... "

"... maar dat was niet mogelijk "pikt Bert Longin in "want dan zouden we opnieuw stilvallen. Ik moest dus door het rode licht rijden en kreeg niet veel later een stop & go waarbij ik dus opnieuw door de pits moest en een pak tijd verloor. "

"Hadden we die tijdstraf niet gehad dan waren we vierde of vijfde geƫindigd, nu zijn we tiende "sakkert Anthony Kumpen. "Das weer even slikken voor ons als rijders maar we moeten positief blijven denken en in het achterhoofd houden dat we hier vierde hadden kunnen eindigen. Vierde, dan is het podium niet meer ver weg "besluit Kumpen.

Het PK - Carsport team heeft nu even pauze, de volgende wedstrijd van het FIA GT kampioenschap wordt pas begin augustus gereden. Dat is wel een belangrijke wedstrijd voor het team want het is de thuiswedstrijd, de 24 u van Francorchamps.