Kumpen - Longin willen opnieuw met succes aanknopen.

Vrijdag en zaterdag wordt op de omloop van Francorchamps de vierde manche van het Belgian GT Championship gereden. Na twee meetings op Circuit Zolder en één in Dijon, is het Belgian GT Championship Mediagroep Van Dyck nu dus voor het eerst op de mooiste omloop van de wereld te gast. Anthony Kumpen en Bert Longin willen er opnieuw aanknopen met het succes. Voor het eerst worden er twee wedstrijden gespreid over twee dagen afgewerkt.

Kumpen-Longin staan momenteel op een gedeelde vierde plaats in het kampioenschap. Voor de titel blijft alles nog mogelijk beseft ook Anthony Kumpen. "Paniek is altijd een slechte raadgever en het is niet omdat we nu wat uppercuts gekregen hebben dat we plots niet meer zouden kunnen rijden. Dit weekend is een nieuwe wedstrijd en we zijn bijzonder gemotiveerd. Het sabotage verhaal van de vorige wedstrijd is gekend, een gerechtelijk onderzoek loopt. Wij moeten er nu staan, en geloof me dat we er klaar voor zijn. Twee wedstrijden van elk 60 minuten moeten minstens twee podia opleveren, en als het even kan willen we zeker één keer op het hoogste schavotje staan. "

De vorige wedstrijd moesten Kumpen en Longin hun Gravity Internation Mosler aan de kant zetten vanwege problemen met de benzinetoevoer. "Er was enerzijds het verhaal van water in de benzine en anderzijds het feit dat er de toevoer van benzine naar de motor een probleem opleverde "aldus Bert Longin. "Beide zaken hebben we aangepakt. Voor wat betreft de sabotage loopt er een gerechtelijk onderzoek waar we verder geen commentaar over wensen te geven. De afgelopen weken heeft het team hard gewerkt om tot een oplossing te komen voor het probleem van de benzinetoevoer. Gedurende twee dagen hebben we getest in Francorchamps en we denken dat we de oorzaak gevonden hebben. Onder invloed van de warmte begon de benzineleiding te krimpen waardoor de motor minder voeding kreeg en dus aan kracht verloor. Er zitten nu nieuwe leidingen op de Mosler, het probleem zou zich nu niet meer mogen voordoen. Tijdens de testen liep de wagen als een Zwitsers horloge. Geen vuiltje aan de lucht dus. "

Zowel Anthony Kumpen als Bert Longin zijn het erover eens dat het circuit van Francorchamps de Mosler beter moet liggen dan de vorige circuits van Dijon en Zolder. "Dat wil niet zeggen dat we de zege al op zak hebben "beseft ook Anthony Kumpen. "Maar we zakken met een goed gevoel en vol vertrouwen af naar de Ardennen. "

Bert Longin sluit filosofisch af. "We moeten niet dadelijk teveel vooruit willen kijken. Stap per stap is het beste. Als Anthony zijn stint uitstekend afwerkt en nadien ik hetzelfde doe dan staat niets een goed resultaat in de weg. En als we dan in het tweede wedstrijduur hetzelfde doen dan wordt dit weekend een sprankelend succes! "