Spektakel in de straten van Boekarest

Dit weekend wordt in Roemenië, meerbepaald in Boekarest, de zesde wedstrijd van het FIA GT kampioenschap gereden. Het belooft een zeer speciale wedstrijd te worden. Anthony Kumpen en Bert Longin kijken er naar uit.

"Het wordt een aparte wedstrijd" zegt Anthony Kumpen. "Niet alleen omdat er op een stratencircuit gereden wordt maar ook omdat er twee wedstrijden van één uur gepland staan in plaats van één wedstrijd over twee uur. Een stratencircuit is altijd uitdagend. In de formule 1 kijkt iedereen uit naar de GP van Monaco, ook in de FIA GT staan de rijders te popelen om in de straten rond het paleis van Ceaucescu te rijden. Vergelijk het met het spelletje Gran Tourismo, maar dan in het echt. Verder wordt het een sprintrace. SRO wil dat uitproberen in het FIA GT kampioenschap. Eén wedstrijd op zaterdag en één wedstrijd op zondag. Met die sprintformule is spektakel gegarandeerd."

"In de Belcar hebben we ervaring met die formule" pikt Bert Longin in. "We hebben nu ook twee kansen. Lukt het niet meteen op zaterdag dan kunnen we nog bijsturen op zondag. De Saleen heeft nog nooit gereden op dit circuit. We hebben dus geen data om op terug te vallen en moeten dus meteen van nul beginnen. En ook al hebben we dit jaar al enkele uppercuts gehad, toch blijven we gemotiveerd om er iets goed van te maken. Deze sport blijft veel te mooi en te plezant om er met je klak naar te gooien. Vorig jaar regende het, waren het zeer moeilijke omstandigheden. Ik hoop nu toch wel op een droge wedstrijd. In de kwalificaties hebben we het moeilijk, in de wedstrijd kunnen we beter mee. Maar op dit circuit is alles mogelijk."