PK-Carsport grijpt nipt naast het podium.

Anthony Kumpen en Bert Longin zijn zesde geëindigd in deel 1 van het tweeluik in Boekarest. In de stratenrace over één uur had er eigenlijk meer in gezeten ware het niet dat het pechduiveltje weer de kop opstak.

"Tijdens de kwalificaties liep alles gesmeerd" aldus Anthony Kumpen. "De snelheid, de balans, de banden … voor het eerst dit seizoen klopte het volledige plaatje. We kwalificeerden ons als vijfde, dat bood perspectieven voor de wedstrijd. Eens die race gestart was kon ik snel een plaatsje opschuiven om de strijd aan te gaan met Bertolini met als inzet plaats drie. Na een kwartier voelde ik dat er iets mis was met de remmen. De pedaal werd wel heel erg zacht, ik paste de rembalans aan, iverloor een positie en dook eerder dan voorzien de pits in."

In de pits kreeg de wagen een snelle check-up, maar veel was er niet aan te doen. "Ik stond voor één van de moeilijkste uitdagingen uit mijn carrière" zegt Bert Longin. "Ramos was ons tijdens de pitstop voorbij gegaan, we hingen zesde met een wagen zonder remmen en dat op een stratencircuit in een wedstrijd waar de concurrenten als aasgieren ons op de hielen zaten. Eerlijk gezegd, ik ken plezantere manieren om een wedstrijd aan te vatten. Er wachten me nog 35 helse minuten. Bij het opkomen van de rechte lijn met links op pompen om toch wat rem te hebben en dan merken dat het eigenlijk weinig uithaalt, je in de bocht gooien, in de spiegels kijken en je positie te verdedigen. Echt, dit was het moeilijkste wat ik ooit deed. Maar het lukte, we eindigden zesde."

"Als je die problemen achterwege laat dan kan je concluderen dat er eigenlijk meer had in gezeten, een podium bijvoorbeeld. Morgen wordt de tweede wedstrijd gereden, we starten van uit zesde positie" zegt Anthony Kumpen.

"Maar eerst moeten we het probleem analyseren en een oplossing trachten te vinden" aldus Bert Longin. "Simpel zal het niet zijn, de achterste remmen raken snel oververhit. We gaan proberen voor extra koeling te zorgen maar het is nog maar de vraag of dat zal helpen want morgen wordt het hier écht bakken op het circuit. Morgen wordt het 10 tot 15 graden warmer dan vandaag."

Anthony Kumpen en Bert Longin zijn in de tweede race van het FIA GT weekend in Boekarest als vierde geëindigd, nipt naast het podium. Voor het eerst dit seizoen kon het Belgische duo zich vooraan mengen in de strijd om de knikkers, een opsteker voor het Belgische PK-Carsport team.

Nog voor de start van de tweede wedstrijd in Boekarest beleefde Bert Longin een geweldig moment. "Johnson Controls nodigt bij iedere wedstrijd altijd mensen uit" duidt Bert Longin. "Dat was deze keer niet anders. De locatie waar ze zaten was niets minder dan het voormalige paleis van de Roemeense dictator Ceaucescu. Ik heb in dat paleis een speech gegeven, ik moet zeggen dat ik behoorlijk onder de indruk was van de omstandigheden."

Enkele uren later stond Anthony Kumpen aan de start, klaar voor de tweede wedstrijd. "Bij de start behield ik mijn positie, één ronde later schoof ik op naar de vijfde stek. Dan begon ik aan een lang gevecht voor de vierde plaats. Zeker vijftien ronden heeft het geduurd vooraleer ik Bertolini te pakken had. Jammer dat het zolang duurde, ik heb daar een pak tijd verloren. Net bij het ingaan van de pitlane maakte ik een foutje, de wagen ging even dwars, een vijftal seconden tikten voorbij."

Door de slipper had Anthony een plaatsje verloren. Bert Longin nam het stuur over, klaar om deel twee af te werken. "Ik heb heel de tijd in vijfde stelling gereden tot Gollin hard de muur in de fout ging en in de muur terecht kwam. Zo schoof ik een plaatsje op. Een dik half uur lang heb ik met succes de Aston Martin van Peter afgehouden. Dit was de eerste wedstrijd van het seizoen dat we vooraan konden meekoersen, heerlijk."

"Hadden we gisteren die remproblemen niet gehad dan hadden we vandaag een betere startpositie en waren we zeker op het podium geëindigd" aldus Anthony Kumpen. "Maar ik sluit me aan bij Bert, het was heerlijk om nog eens vooraan te kunnen meedraaien. Laat dit een opsteker zijn voor de rest van het seizoen."