Beste kwalificatie van het seizoen!

Niets dan lachende gezichten vanmiddag in het PK-Carsport kamp toen Anthony Kumpen de derde tijd liet optekenen tijdens de kwalificatie. Vooraf hoopte het team de positieve lijn van Boekarest de kunnen doortrekken. Anthony Kumpen en Bert Longin voegden de daad bij het woord.

"Het ging uitstekend" vertelt een breed glimlachende Anthony Kumpen na afloop van de kwalificaties. "Tijdens de vrije trainingen reden we de 7de en 4de tijd. Tijdens de kwalificaties ging het zelfs nog iets beter. Dankzij deze 3de tijd starten we morgen op de tweede rij. De banden waren uitstekend, de wagen was zeer constant. Dit is een aangename verrassing. De wagen had een klein beetje onderstuur, voor het overige was de Saleen perfect."

Het harde werk van Pirelli de afgelopen maanden loont. "De banden zijn van een hoger niveau dan voorheen" zegt Bert Longin. "Pirelli heeft fantastisch werk geleverd en leveren ons hier perfect schoeisel. Technisch zijn er aan de wagen een paar kleine wijzigingen gedaan, maar het voornaamste zijn de rubbers. Het gevoel met de wagen is uitstekend. Zowel ikzelf als Anthony verlieten vandaag de wagen met een brede glimlach. Eindelijk. Maar laat ons toch een beetje op onze hoede zijn en een beetje voorbehoud inbouwen. De Saleen is een fragiele wagen. Laat ons hopen dat we morgen geen technische problemen krijgen, dan zit een mooi resultaat er zeker in."