Duo Kumpen – Longin gaat voluit voor zege.

Dit weekend wordt in Francorchamps de zesde wedstrijd van het Belgian GT Championship gereden. Het belooft een lekker ouderwetse race te worden, eentje over twee uur dus.

Na de tegenslag tijdens de 24 u van Zolder is het kampioenschap om zeep voor Anthony Kumpen en Bert Longin. Met nog twee race weekends voor de boeg wil het duo het onderste uit de kan halen, winnen dus.

"De wagen is voldoende hersteld na de brand in Zolder" zegt Anthony Kumpen. "Het Gravity International team heeft hard gewerkt om de wagen rijklaar te krijgen en die inspanningen willen we graag belonen met een klinkende prestatie, liefst een zege. Bert heeft de wagen uitgebreid getest en de resultaten zijn prima. Vrijdag kunnen we verder werken tijdens de vrije trainingen. De voorbije wedstrijden waren we telkens snel maar kregen we meermaals te kampen met technische mankementen. Ik hoop dat we daar dit weekend van gespaard blijven en een sportieve strijd kunnen uitvechten op de baan. Dat zou mooi zijn."

"We hebben een halve dag getest in Spa" zegt Bert Longin. "De wagen is technisch terug in orde maar ik heb mijn handen vol gehad om de Mosler terug af te stellen. Het was hard werken maar het resultaat mag er zijn, we zijn klaar voor het weekend. De afstelling die we moesten hebben is er. Ik hoop dat we het harde werk in resultaten kunnen omzetten. Het is een lekker ouderwetse wedstrijd over twee uur, dat is plezant. Ik kijk er naar uit."