Motorbreuk doet Kumpen – Longin de das om

Op zondag 21 september is er weer een hoofdstuk geschreven over het gitzwarte seizoen van Anthony Kumpen en Bert Longin. Net voor het uur begaf de motor van de Sporza Mosler en zat hun wedstrijd er op.

En het was niet de eerste tegenslag van het weekend. Nadat Bert Longin de derde tijd gereden had in de eerste kwalificaties ging Anthony Kumpen op jacht naar de pole in de tweede sessie. Het lukte niet, erger nog Kumpen ging over de kop. Het resultaat was een flink toegetakelde Mosler. Toch slaagde het Gravity International team er in om de wagen rijklaar te krijgen voor zondag.

"De wagen deed het goed tijdens de warming up" aldus Bert Longin. "Ik begon aan de wedstrijd en schoof snel door naar de tweede plaats. De wagen van Van Hooydonck was te snel vandaar dat ik op veilig speelde en op de tweede plaats bleef rijden. Na 40 minuten kwam ik de pits binnen gereden."

Het was geen vlekkeloze pitstop. Problemen met het tanken zorgden ervoor dat Anthony Kumpen een halve minuut langer in de pits verbleef dan gepland. "Ik denk dat ik in vierde à vijfde positie terug de baan op ging. Op het uur was het opeens voorbij, de motor was stuk. Einde verhaal. Ik ben enorm ontgoocheld."