PK-Carsport wil podium in Frankrijk

Het FIA GT-kampioenschap nadert stilaan de laatste rechte lijn en dit weekend zien we de prachtige GT’s voor de achtste en op twee na laatste wedstrijd van het jaar in het Zuid-Franse Nogaro aan het werk. Bert Longin en Anthony Kumpen zullen, met hun PK Carsport Saleen vanzelfsprekend ook van de partij zijn en na de stap voorwaarts van Boekarest en Brno willen beide Belgische GT-toppers ditmaal echt een bevestiging van het potentieel van de wagen. Eerder dit seizoen tekende het team al present voor de FIA GT-testdagen in Nogaro en die ervaring zou dit weekend wel eens voor het verschil kunnen zorgen.

“Begin april hebben we inderdaad al op het Franse circuit gereden", doet Bert Longin het verhaal. “Het spreekt voor zich dat de data die we toen vergaard hebben ook nu nog van pas zullen komen. Testen is een vast onderdeel van een raceprogramma en onze aanwezigheid voor het seizoen zou dus nu haar vruchten moeten afwerpen."
“Bovendien hebben we met Pirelli de afgelopen weken enkele behoorlijke stappen voorwaarts gezet", gaat Anthony Kumpen verder. “Voor Boekarest heeft het Italiaanse bandenmerk een nieuwe compound ontwikkeld en nu zal ook de opbouw van de band anders zijn. Gezien onze betere prestaties in Roemenië en Brno hopen we in Frankrijk dit weekend nog een stap extra in de goede richting te zetten, alvorens over twee weken voor ons thuispubliek in Zolder te racen."

“Waar we in Boekarest op een haar na het podium misten, zaten we in Brno tijdens de kwalificaties echt in het goede ritme, getuige onze knappe derde plek op de startgrid. Jammer genoeg maakte een race-incident een voortijdig einde aan de race, maar al bij al hou ik aan beide weekends een positieve feeling over", gaat Anthony Kumpen verder. “Je realiseert je eindelijk dat al het werk niet tevergeefs is en dat er wel degelijk licht aan het einde van de tunnel schijnt."
“Dus is het aan ons om het potentieel te concretiseren en als rijders ons 100% te geven en een foutloos parcours in Nogaro af te leggen", sluit Bert Longin af. “Alleen zo kunnen er resultaten volgen, wat een opsteker voor iedereen die bij het team betrokken is, zou zijn."