Kwalificaties in beide kampioenschappen bieden perspectieven voor races.

Anthony Kumpen en Bert Longin hebben het eerste luik van het drukke weekend afgesloten met bevredigende resultaten. In de eerste wedstrijd van het Belgian GT kampioenschap start Kumpen morgen van op pole positie. Bert Longin start in de tweede wedstrijd over één uur van op de zesde plaats. In de FIA GT reed Kumpen de negende tijd en start hij dus van op de vijfde rij, al kan dat mogelijk nog veranderen.

Anthony Kumpen zette de snelste tijd neer in de aanvangsfase van zijn kwalificatiesessie. "Ik heb toen slechts drie rondjes gereden. Ze bleken snel genoeg voor de pole, ik ben dus tevreden. Wij willen morgen hier het seizoen in schoonheid beëindigen zoals we het hier begonnen zijn. De eerste stap is gezet" glimlachte Anthony Kumpen.

Bert Longin had minder geluk in zijn kwalificatiesessie. "De wagen is top, ik ben top alleen heb ik misschien de foute keuze gemaakt om te wachten tot op 10 minuten van het einde van de tweede kwalificatiesessie om de baan op te gaan" zucht Bert Longin. "Ik vertrok even na Vincent Radermecker en op dat moment was er enorm veel verkeer. Eigenlijk heb ik geen enkele ronde gehad dat ik voluit kon gaan. Tja, dan is het zo en moet je er ook niet over tobben. Niets is verloren voor de wedstrijd van morgen. Ik heb er zin in."

Kumpen moest ook de baan op om zich te kwalificeren voor de voorlaatste wedstrijd van het FIA GT kampioenschap. Het werd een vreemde sessie. "Na de tweede ronde op de baan had ik de tweede tijd. Dan ging Bertolini er zwaar af en kwam hij in de muur terecht. Een gele vlag situatie en het reglement zegt dat je dan je tijden niet mag verbeteren. Maar iedereen lapte dat aan zijn laars terwijl ik op mijn gemak bleef rondrijden en me aan het reglement hield. Even later was de gele vlag situatie niet meer van toepassing terwijl de wagen nog steeds in de muur stak. Resultaat, we zijn negende maar ik weet niet of dit zonder gevolgen blijft. Het was best bizar."

"De wagens zijn in orde, net als wij" pikt Bert Longin in. "Ik hoop dat we morgen van technische pech gespaard blijven of dat we niet meegesleept worden in één of andere aanrijding. Laat ons maar een gewone wedstrijd afwerken waarin we deden zoals vorig jaar. Snel zijn, vechten voor het podium en doen waarin we goed zijn."

Gisteren werd er ook nog gekoerst of Zolder, niet op vier maar op twee wielen. In de Run for the Earth race ging de zege naar Phoenix maar toch ook niet want er was iets niet in orde met de transponders. Officieus gaat de zege naar PK Carsport. "We hadden een sterk team" aldus Anthony Kumpen. "Mijn maat Bert Longin, mijn vader Paul Kumpen, ex-winnaar van de Ronde van Vlaanderen René Martens en ikzelf." Bert Longin amuseerde zich vrijdagavond op Zolder. "Uiteraard, winnen is altijd leuk al was er wel was te doen rond die transponders. Ach, af en toe zal er wel al eens geprutst worden. Maar winnen was niet zo belangrijk op vrijdag. Maar het was wel leuk om te zien dat we een ronde voorsprong hadden op de rest."