PK Carsport mikt op podium in Argentinië.

Aanstaande zondag wordt in Argentinië, meerbepaald in San Luis, de laatste wedstrijd van het FIA GT kampioenschap gereden. Uiteraard zijn Anthony Kumpen en Bert Longin ook van de partij. Zij zullen samen met de andere rijders het nagelnieuwe Potrero de los Funes circuit ontdekken. Het duo wil het seizoen in schoonheid afsluiten. Het podium is het doel.

Er werd 10 maanden gewerkt aan het circuit en de daar bij behorende accommodatie. Met een lengte van 6.249,85 meter is het op één na langste circuit van het kampioenschap. Enkel het circuit van Spa-Francorchamps is langer. "Het zal een speciale wedstrijd worden" aldus Anthony Kumpen. "Het circuit werd gebouwd in een vulkaankrater, aan de rand van een meer. De FIA GT wedstrijd is de eerste race ooit die daar georganiseerd zal worden. Het is voor iedereen nieuw, we vertrekken dus allemaal op gelijke voet. Het lijkt me een snel circuit te zijn dat nogal op en af gaat. Enkele steile stukken en pittige afdalingen. Ik kijk er enorm naar uit."

Ook teammaatje Bert Longin staat te popelen. "Op het moment dat dit persbericht verstuurd wordt zullen we voet aan grond zetten in Argentinië. Het zal een zware reis worden want in totaal zullen we bijna 30 uur onderweg zijn. Het is de laatste wedstrijd van het seizoen en tevens de laatste wedstrijd met de Saleen. Laat ons nog eens alles geven om het seizoen in schoonheid proberen af te sluiten. Dit jaar zijn we nog geen enkele keer op het podium geëindigd, het zou mooi zijn mocht dat nu wel lukken. Op die manier kunnen we een moeilijk seizoen dan toch nog met een positieve noot afsluiten"

Wie meer wil weten over dit circuit kan terecht op de webstek www.fiagtsanluis.com