Hezemans – Kumpen niet tevreden met vierde plaats

De kop is er af, het FIA GT seizoen 2009 is begonnen. De eerste wedstrijd werd in Silverstone gereden en het was niet meteen een succes voor Mike Hezemans en Anthony Kumpen. De PK-Carsport rijders moesten genoegen nemen met de 4de plaats, Mike en Anthony ambieerden voor de start minstens een podiumplaats.

In de kwalificaties op zaterdag had Mike Hezemans de vierde tijd gereden, goed voor een plaats op de tweede rij. "Ik kwam goed weg en kon een opzittende Moreau afhouden" steekt Mike van wal. "Maar echt lekker liep de wagen niet. Ik ging pitten in vierde positie, Anthony nam het stuur over."

"Op zich draaide ik behoorlijke tijden maar ik had veel te weinig grip vooraan" aldus Anthony Kumpen. "Na de vrije trainingen op vrijdag hebben we de afstelling gewijzigd, maar het werd er niet beter op. Ook na de kwalificaties hebben we een andere afstelling geprobeerd maar ook gaf niet meteen het gewenste resultaat."

Na de tweede pitstop nam Mike Hezemans het stuur opnieuw over van teammaat Anthony Kumpen. "Heel even dacht ik dat we nog derde zouden kunnen eindigen maar Moreau had een goede pitstop en kwam net voor mijn neus terug de baan op … en reed meteen van me weg. We eindigen vierde, een resultaat waar ik niet tevreden mee ben. Ik durf het zelfs slecht te noemen, punt. De wagen was gewoon niet goed genoeg, veel meer valt er niet over te zeggen. Over twee weken wacht Adria, we zullen toch nog wat moeten verzinnen tegen dan."

"Als je komt om te winnen en eindigt dan vierde dan is dat zuur" besluit Anthony Kumpen. "We zijn vierde gestart en vierde geëindigd. We hadden het liever anders gezien."