Een goed resultaat in functie van het kampioenschap!

Dit weekend wordt in Oschersleben de derde wedstrijd van het FIA GT kampioenschap georganiseerd, een kampioenschap waarin Mike Hezemans en Anthony Kumpen op een voorlopige tweede plaats staan. Beide heren zijn het eens … een goed resultaat neerzetten in functie van het kampioenschap want niet altijd de snelste combinatie gaat aan het eind van het seizoen met de titel aan de haal, wel de regelmatigste.

De honger in de ogen van Anthony Kumpen is groot. Het is dan ook alweer vijf weken geleden dat de vorige wedstrijd, die van Adria, gereden werd. Een wedstrijd waarin het Belgisch-Nederlands duo tweede eindigde, en dat op een circuit dat niet echt geknipt is voor een Corvette. "Een groot verschil met dat van dit weekend" grijnst Anthony Kumpen. "Oschersleben is echt een Corvette circuit en dat willen we bewijzen. Een podium is een must en als het kan dan willen we voor Bartels/Bertolini eindigen. Dat zijn onze grootste concurrenten betreffende de titel."

Mike Hezemans leeft ook naar de wedstrijd toe. "We hebben enkele evoluties op onze wagen en dat is een meevaller. Oschersleben is een snelle baan, eentje waar ik vorig jaar normaal gezien tweede geweest zou zijn ware het niet dat mijn toenmalige teamgenoot spinde en weg mooi resultaat. Vorig jaar was de Aston Martin onze grootste concurrent, die is er nu niet meer bij. Dat wil niet zeggen dat de boel op voorhand al in orde is, bijlange niet. Maar het geeft wel vertrouwen met het oog op wat dit weekend komen gaat."

Vrijdag is er een vrije training gepland, zaterdag de kwalificaties en zondag de eigenlijke wedstrijd. Mike Hezemans neemt de kwalificaties en de start voor zijn rekening. De wedstrijd is zondag live te volgen op Exqi Sport en dat vanaf 11.30 u.