24u Francorchamps sleutelwedstrijd kampioenschap.

Het FIA GT kampioenschap is toe aan de vierde manche, de 24u van Spa-Francorchamps. Na deze wedstrijd is het kampioenschap halfweg. Voor PK Carsport is het een sleutelwedstrijd en kunnen Anthony Kumpen en Mike Hezemans de leiding pakken in het kampioenschap.

"Een etmaalrace is altijd een beetje hinken op twee gedachten" zegt Anthony Kumpen. "Zeker als het voor eigen volk is want winnen is toch het mooiste, maar anderzijds is er ook het kampioenschap."

"Behouden rijden is één ding, winnen een ander ding" pikt Mike Hezemans in. "En wat is behouden rijden? De laatste vier jaar won Maserati drie keer. In 2007 won ik met de Corvette. Hoeft het gezegd dat Maserati de grootste kanshebber is en dat wij de grootste belager zijn? Zo is op dit ogenblik ook de stand in het kampioenschap. We moeten voor de zege durven gaan. Lukt ons dat dan komen we misschien aan de leiding. Lukt het ons niet en wint de Maserati, dan moeten we verder achtervolgen. Van mij mag Maserati ook eens achtervolgen. Het zou interessant zijn te zien hoe ze daar dan mee omgaan."

Zowel verbaal als op de baan vullen Kumpen en Hezemans elkaar goed aan. Twee winnaars, twee autosporters pur sang. Voeg daar een Corvette aan toe geschoeid op Michelin rubbers en je krijgt een dodelijke combinatie. "Omdat 24u te lang zijn om met twee rijders te rijden hebben we er nog twee andere bij" zegt Anthony Kumpen. "Kurt Mollekens is jaarlijks op de afspraak. Hij is snel, betrouwbaar en kent het team door en door. Jos Menten is iemand die de Corvette goed kent en die vertrouwd is met etmaalraces. PK Carsport is dit jaar bijzonder sterk, maar in een uithoudingsrace heb je ook wat geluk nodig, is het afwachten wat het weer doet, … Er komt heel wat bij kijken."

"Dit jaar verwacht is een iets minder moeilijke editie in vergelijking met vorig jaar" gaat Mike Hezemans verder. "Er zijn toch een aantal belangrijke concurrenten niet op de afspraak. Zoals eerder gezegd is de Maserati een te duchten kandidaat en daarnaast zie ik de Corvette van SRT als belangrijkste tegenstander. Het is afwachten wat de tweede Vitaphone Maserati zal uitvreten. Maar hoe dan ook, we moeten in de aanval."

"Woensdag is er de pilotenparade, donderdag de vrije trainingen en ’s avonds de kwalificaties" schetst Anthony Kumpen het programma. "Het is mijn beurt om de kwalificaties te rijden. We ambiëren niet echt de pole, dit is niet echt belangrijk. We moeten alle trainineng zo goed mogelijk gebruiken om de afstelling van de wagen te optimaliseren."

"Ik kijk uit naar mijn jaarlijks optreden in het PK Carsport team" zegt Kurt Mollekens. "Ik rij niet zoveel wedstrijden op een jaar en als je die races die je dan doet kan afwerken in een professionele structuur zoals die van PK Carsport dan is dat altijd plezant. Vorig jaar was het iets minder met de Saleen, de twee jaren daarvoor stonden we telkens op het podium. Dat moet ook dit jaar onze betrachting zijn. Voor mij is het de twaalfde keer op rij dat ik in Francorchamps op de afspraak ben. De eerste 24u van Francorchamps reed ik in 1997. Sindsdien was ik er altijd bij. Maserati is sterk maar als er één team dat team kan kloppen dan zijn wij dat."

"Ik denk dat we één van de sterkste line-up hebben van het hele deelnemersveld" zegt Jos Menten. "Met deze rijders, dit team en wagen moeten we zeker de top 3 ambiëren en moeten we ervoor zorgen dat Mike en Anthony een goede zaak doen in het kampioenschap. Op de Maserati na heb ik met alle GT1 wagens gereden en dan moet ik zeggen dat de Corvette één van de meest makkelijke wagens is. De Corvette is top, zo niet de beste wagen die er is. Je voelt je dadelijk comfortabel in die wagen."