FIA GT leiders staan voor moeilijke opgave.

Voor het eerst sinds 2006 keert het FIA GT kampioenschap terug naar Hongarije, meerbepaald de Hungaroring in Boedapest. Het duo Hezemans – Kumpen maakt zich op voor het moeilijkste raceweekend van het seizoen.

Anthony Kumpen en Mike Hezemans wonnen de voorbije twee wedstrijden in Oschersleben en Francorchamps waardoor ze in de tussenstand van het FIA GT kampioenschap helemaal bovenaan staan. "Uiteraard is dat fantastisch maar de medaille heeft ook een keerzijde" aldus Anthony Kumpen. "We sleuren nu in totaal 100 succesballast (extra gewicht na twee zeges) mee en net op dit circuit is dat een enorm nadeel. Volgens mij gaan we ongeveer 1 seconde per ronde trager zijn dan de concurrentie. We hebben één geluk en dat is dat onze naaste concurrent voor het FIA GT kampioenschap, het duo Bartels-Bertolini, ook 100 kg extra gewicht meesleuren. Op dat vlak staan we gelijk en strijden we met gelijke wapens. We moeten onze wedstrijd op hen afstemmen en proberen de schade te beperken. Realistisch gezien zou een vijfde of zesde plaats het hoogst haalbare zijn. Maar elke race moet gereden worden, ook die op de Hungaroring."

Mike Hezemans en Anthony Kumpen eindigden, samen met Bert Longin, in 2006 tweede in deze wedstrijd. Ook toen reden ze met de Corvette C6-R. Mike Hezemans : "Die wedstrijd van toen is met niets te vergelijken met die van nu. Het waren hele andere omstandigheden en iedereen had wel wat extra gewicht. Nu zijn wij en Bartels-Bertolini de enige wagens die 100 kg meezeulen, de andere toppers hebben niet gescoord in Francorchamps en hebben daardoor ook geen succesballast. De kloof, voor wat betreft gewicht, tussen de nummers 1 en 2 van het kampioenschap en de andere deelnemers is enorm. 1 seconde per ronde verliezen is volgens mij nog te optimistisch. Tel gerust maar 1.2 à 1.3 seconde. De wedstrijd is eigenlijk van geen tel. We moeten zien dat we voor de Maserati van Bartels-Bertolini eindigen, de rest heeft geen belang. Extra moeilijkheid is dat Maserati net als in Francorchamps een extra wagen inzet. Eén ding kan ons helpen en dat is regen. Als het nat is heb je minder last van het extra gewicht. De weersvoorspelling voorspelt geen goed weer. Zo kan het misschien toch nog positief uitdraaien voor ons."