Hezemans – Kumpen eindigen zesde in Hongarije.

Mike Hezemans en Anthony Kumpen zijn in de vijfde manche van het FIA GT kampioenschap in Hongarije in hun Corvette C6-R zesde geëindigd. Hun concurrenten Bartels – Bertolini eindigden tweede en nemen terug de leiding in het kampioenschap. Mike Hezemans en Anthony Kumpen staan op de tweede plaats op drie punten van het duo.

De kwalificaties op zaterdag toonden aan dat het een moeilijke wedstrijd zou worden. "Dat wisten we op voorhand" zegt Mike Hezemans. "De 100 kg succesballast was de doodsteek voor onze Corvette. In de eerste stint gleed de wagen, het was gewoon moeilijk om te rijden. Mijn tweede stint verliep iets beter omdat we drie sets nieuwe banden hadden. Maar meer dan een zesde plaats zat er niet in."

Anthony Kumpen nam de tweede stint voor zijn rekening. "Het ging gewoon niet beter. We hebben ons best gedaan, meer konden we niet doen. Op het einde heeft Maserati dan nog teamorders uitgevaardigd zodat Bartels – Bertolini nog een plaats konden opschuiven en niet 6 maar 8 punten konden scoren. Eigenlijk moet ik er om lachen. Wij zijn een amateurteam en de profs hebben duidelijk schrik van ons. Een derde wagen inzetten en dan nog teamorders moeten uitvaardigen. Het moet bij hun echt wel dun door de broek lopen. In het kampioenschap staan we nu tweede. Met nog drie wedstrijden te gaan blijft alles mogelijk."

"Uiteraard" pikt Mike Hezemans in. "Er is he-le-maal geen man overboord. In de Algarve, de volgende wedstrijd, hebben ze 100 kg extra gewicht, wij 60 kg. Het enige nadeel is dat Maserati in de winter veel getest heeft op dat circuit en wij niet. Zij zullen dus een streepje voor hebben op vlak van afstelling. Dan is het aan ons om meteen bij de les te zijn en het hen zo moeilijk mogelijk te maken. Het kampioenschap is verre van beslist."