Andere wedstrijd, dezelfde tactiek.

De voorlaatste wedstrijd van het FIA GT kampioenschap wordt dit weekend gereden op het circuit van Paul Ricard in het zuiden van Frankrijk. Het wordt opnieuw uitkijken naar de prestaties van Mike Hezemans en Anthony Kumpen die met een gelijk aantal punten als het duo Bartels-Bertolini aan kop van het kampioenschap staan.

Het circuit van Paul Ricard is een vertrouwde omloop voor de rijders en teams. Begin april werd er de jaarlijkse testdag voor het FIA GT kampioenschap georganiseerd. De laatste keer dat er een wedstrijd voor het FIA GT kampioenschap georganiseerd werd was 2006 en toen won er een Corvette C6-R, die van Kumpen, Hezemans, Longin.

"Ik teken meteen voor hetzelfde resultaat als toen "glimlacht Mike Hezemans fijntjes. "In 2006 wonnen wij en onze grootste rivaal eindigde toen op de zevende plaats. Maar zo simpel zal het wel niet worden vrees ik al was de officiële testdag in april misschien toch een kleine indicatie. Voor ons ging het goed, de Maserati's hadden een rottijd. Paul Ricard is een snel parcours met één haarspeldbocht in. Het is een andere wedstrijd en omloop vergeken met de Algarve, maar de tactiek blijft dezelfde. We moeten zowel in de kwalificaties als in de wedstrijd de Maserati nummer 1 voorblijven. "

Vraag is hoe zwaar de succesballast (strafgewicht) doorweegt. De Corvette C6-R van het PK Carsport team moet de baan op met 100 kg ballast, de Maserati MC12 van Bartels-Bertolini met 70 kg. Omgekeerd dus als in Algarve. "Strafgewicht is nooit plezant "trapt Anthony Kumpen een open deur in. "Maar gelukkig heeft onze grote concurrent ook strafgewicht, het verschil met hem is al bij al niet zo groot. In vergelijking met de andere wagens zal het opnieuw een wereld van verschil zijn. Ik sluit me volledig aan bij Mike. We moeten gewoon proberen voor de regerende kampioen zien te eindigen. "

Als dat lukt beschikt het Belgisch-Nederlands duo over de beste kaarten voor de slotwedstrijd, de wedstrijd in Zolder. "Ongelofelijk hoeveel mensen met ons meeleven "zegt Anthony Kumpen. "Nog nooit heeft een Belgisch team of Belgische rijder er zo goed voorgestaan in een hoog aangeschreven GT kampioenschap als dit. Iedereen spreekt me erover aan vooral omdat het een strijd is van David tegen Goliath, een klein team tegen een fabrieksteam. Dat brengt automatisch druk en verwachtingen met zich mee. Al die aandacht is mooi, maar we houden de voetjes op de grond en gaan proberen onze ambities waar te maken. "