Pech voor Anthony Kumpen.

Anthony Kumpen is met een valse noot aan het nieuwe Belcar seizoen begonnen. Zonder één meter te hebben gereden zag hij hoe teammaat Greg Franchi de Audi R8 aan de kant moest zetten.

Tijdens de trainingen op donderdag en op zaterdag was er geen vuiltje aan de lucht en draaide de Audi R8 telkens de snelste tijd. "Op zaterdag stak er tijdens de kwalificaties een versnellingsbakprobleem de kop op waardoor mijn teammaat Greg Franchi niet voluit kon gaan. Hij sleepte toch nog een vierde tijd uit de brand" aldus Anthony Kumpen.

Zondagmiddag nam Greg Franchi om iets over 13.30 u de start van de wedstrijd. Anthony Kumpen keek toe van uit de box, klaar om even later het stuur over te nemen.

"Maar zover is het niet gekomen" blikt Anthony Kumpen ontgoocheld terug. "Een elektronisch probleem gooide roet in het eten. De versnellingsbak blokkeerde en zo zat er voor Franchi niets anders op dan de Audi R8 aan de kant te zetten. Heel frustrerend voor mij want ik reed geen meter. Maar ja, om even een open deur in te trappen … ook dit is autosport. Het team valt helemaal niets te verwijten, die jongens hebben stuk voor stuk hard en goed gewerkt. Deze week zal bij het analyseren van de data moeten blijken wat de oorzaak van het probleem is zodat het team tot een oplossing kan komen. Voor de wedstrijd had ik er alle vertrouwen in en zag ik ons vooraan mee doen voor de knikkers. Zo opgeven is zuur, maar het is niet anders. Op naar de volgende wedstrijd!"