Anthony Kumpen @ Silverstone

Anthony Kumpen maalde vandaag in Silverstone, samen met Mike Hezemans in de Corvette Z06, zijn eerste rondjes af van het FIA GT1 wereldkampioenschap. Tijdens de eerste vrije training reed het duo de tweede tijd. In de tweede vrije training werd de nadruk gelegd op het vinden van de juiste afstelling van de Corvette.

Het FIA GT is dood, lang leve het FIA GT1 WK. Andere bazen, andere wetten oftewel een ander kampioenschap andere spelregels. Zo zijn er in het nieuwe format twee vrije trainingen, 1 kwalificatie en 1 kwalificatierace over 1 uur en tot slot op zondag een wedstrijd over 1 uur. Het verschil tussen de kwalificatierace en de hoofdrace is dat er in de eerste race minder punten verdiend kunnen worden en het resultaat bepalend is voor de startvolgorde van de tweede race.

"Het is een ander kampioenschap dan vroeger waar het de eerste dag koffiedik kijken is. Elk team heeft voor het ganse weekend slechts vier setjes banden ter beschikking. Het komt er dus op aan om in de vrije trainingen niet te gulzig te zijn met de banden maar tegelijkertijd moet je toch wel een idee krijgen van de combinatie snelheid en afstelling. Dat is geen makkelijke, maar wel een interessante opdracht" zegt Anthony Kumpen.

Voor Kumpen was het vrijdagochtend een blij weerzien met enkele vertrouwde gezichten die ook dit jaar het kampioenschap rijden. "Het is leuk om er terug bij te horen en om terug achter het stuur van de Corvette te kruipen. Die Corvette is niet meer dezelfde wagen als voorheen. Hij is zwaarder en heeft minder downforce. De FIA heeft de Corvettes bedacht met 40 kg ballast en omdat Mike Hezemans derde eindigde in de openingswedstrijd van het kampioenschap komt er nog eens 20 kg succesballast bij."

Zaterdag belooft een drukke dag te worden met de kwalificaties en de kwalificatiewedstrijd.