Anthony Kumpen 7de in kwalificatierace.

Anthony Kumpen en Mike Hezemans zijn in de kwalificatierace in Silverstone met hun Corvette Z06 op de 7de plaats geëindigd. Kumpen was na afloop scherp in zijn commentaar.

"Ik snap niet dat de reglementen tussen de eerste wedstrijd in Abu Dhabi en deze van Silverstone plots gewijzigd worden. Wij krijgen 40 kg extra gewicht en 20 kg succesballast en de Aston Martin mag de baan op met 50 kg minder. Dat maakt op één wedstrijd een verschil van 110 kg. Dit is te gek voor los te lopen. Mike en ikzelf eindigden op de 7de plaats, waren de snelste Corvette maar dat is een schrale troost. De Corvettes kan je in deze configuratie vergelijken met vrachtwagens, de concurrenten rijden met racewagens. Zoiets is werkelijk te gek voor woorden. Het verschil in snelheid op het lange rechte stuk is duidelijk zichtbaar. De rest rijdt minstens 10 km/u sneller dan ons."

Vanochtend reden Hezemans – Kumpen de 11de tijd in de kwalificaties. Anthony Kumpen nam de start voor zijn rekening. "Ik was goed weg en schoof op naar de zesde plaats. Na ongeveer 30 minuten kwam ik pitten en nam Mike het stuur over. Heel even reed hij op de vijfde plaats maar naar het einde van de wedstrijd toe waren de banden compleet op en verloor hij nog twee plaatsen."

Zondagnamiddag starten Kumpen – Hezemans op de 7de stek. "Ik hoop echt dat het regent. Alleen dan kunnen we hopen op een goed resultaat. Op het droge is het onbegonnen werk."