Anthony Kumpen ziet teammaat Mike Hezemans ontsnappen uit vuurzee

Mike Hezemans en Anthony Kumpen hebben het einde van de hoofdrace in Silverstone niet gehaald. Na een tiental minuten vatte de Corvette Z06 #14 vuur en was de wedstrijd van het Nederlands-Belgisch meteen voorbij. Een brand die zware gevolgen kan hebben want de deelname aan de 24u van Le Mans komt plots op de helling te staan.

Anthony Kumpen hoopte op regen voor de hoofdwedstrijd en vanmorgen werd hij op zijn wenken bediend want tijdens de warm up deze ochtend gingen de hemelsluizen open. De Corvette zou in de hoofdrace starten op plaats 7, het resultaat van de kwalificatierace, maar omdat de motor tussen de eerste wedstrijd en deze van Silverstone vervangen werd moest de Corvette vijf plaatsen achteruit op de grid. Hezemans nam de start maar het liep voor geen meter.

"Er was een probleem met de benzinetoevoer" zegt Anthony Kumpen. "Al wisten we dat niet op dat moment, het is achteraf dat enkele rijders het ons vertelden. De Corvette verloor benzine, die kwam eerst op de banden terecht waardoor de wagen moeilijk bestuurbaar was en vervolgens drupte de benzine op de hete uitlaat. Mike kon de wagen aan de kant zetten, in geen tijd was de Corvette omgevormd tot een vuurbal. Het duurde even vooraleer Mike de knop op het dashboard gevonden had om de deur te openen. Op een bepaald moment was er een windvlaag die de rook wegblies. Mike had toen het dashboard al bijna volledig in zijn handen, gelukkig vond hij de knop om de deur te openen. Het gebeurde bij aanvang van de wedstrijd. Op dat moment reed Mike met een volle tank rond, meer dan 100 liter benzine. In de pit zag ik de zwartgeblakerde helm van Mike. Hij was nog steeds onder de indruk van de gebeurtenissen. Mike heeft bijzonder veel geluk gehad. Gelukkig is het goed afgelopen. Autosport is bijzonder veilig geworden maar tegen een vlammenzee kan je niets doen."

Over drie weken staat de volgende wedstrijd van het FIA GT1 WK op het programma, die van Brno. Het is nog maar de vraag of de Corvette daar aan de start zal komen. "Half juni rijden Mike en ik ook in Le Mans. We kijken al een tijdje uit naar deze mythische race. Maar na deze brand komt Le Mans in het gedrang."