Anthony Kumpen mikt op zege!

Dit weekend wordt op het circuit van Francorchamps de tweede manche van het Belcar Endurance Championship gereden, een wedstrijd over 150 minuten. Het belooft een felbevochten wedstrijd te worden want naast de deelnemers van het Belcar kampioenschap starten in dezelfde wedstrijd ook de wagens van het Britse GT kampioenschap en van de Aston Martin Challenge. In totaal zullen zaterdagvoormiddag ruim 70 wagens op de startgrid staan! Anthony Kumpen is één van hen.

Hasselaar Anthony Kumpen beleefde niet veel pret aan het eerste raceweekend. Zijn teamgenoot Greg Franchi moest de wagen vroegtijdig aan de kant zetten. Anthony Kumpen reed geen meter met de Audi R8 GT3. "Dat was inderdaad niet zo’n prettige ervaring" pikt Anthony Kumpen in. "Versnellingsbakproblemen gooiden roet in het eten, ik stond erbij en keek ernaar. Het team heeft intussen niet stilgezeten. Zo’n twee weken geleden hebben we een ganse dag getest op het circuit van Francorchamps. Het was een absoluut succes want we kenden niet het minste technische probleem. Dat was een eerste geruststelling, een tweede kwam er na de 24u van de Nürburgring waar de officiële Audi’s ook een probleemloze wedstrijd afwerkten. Een garantie voor succes is dit niet, wel een flinke opsteker met het oog op dit weekend."

Voor Anthony Kumpen is het dit weekend al van moeten. "De nul moet van de tabellen worden geveegd" zegt Kumpen onomwonden. "Er is maar één resultaat dat telt en dat is winnen. Alleen op die manier kunnen we in de running blijven en kunnen we de kloof met de concurrentie verkleinen. We gaan alles op alles zetten, maar makkelijk wordt het niet. Naast de grote concurrentie bij de Belcar deelnemers zijn er ook de nog wagens die strijden voor het Britse GT kampioenschap en voor de Aston Martin Cup. Die wagens kunnen geen punten scoren voor het Belcar kampioenschap maar ze gaan ontegensprekelijk hun invloed hebben op de wedstrijd. Zo zal het moeilijk zijn om tijdens de kwalificaties een vrije ronde te hebben en tijdens de wedstrijd zal er veel verkeer op de baan zijn, zal het uitkijken worden waar en hoe we kunnen inhalen. Een seconde langer achter een tragere deelnemer blijven rijden kan grote gevolgen hebben voor de rest van de wedstrijd. De toeschouwers zullen er wel van smullen en als die tevreden zijn, dan zijn wij dat ook … zeker als we winnen" knipoogt Anthony Kumpen.