Tweede plaats voor Anthony Kumpen

Anthony Kumpen en Greg Franchi zijn in de tweede manche van het Belcar Endurance Championship op de tweede plaats geëindigd. Een knappe prestatie van het duo dat voor het eerst dit jaar punten scoort. Het kampioenschap kan nu écht beginnen.

Het was de eerste Belcar wedstrijd van het jaar op Francorchamps en dan is het altijd een beetje zoeken. Tijdens het eerste deel van de kwalificaties liet Anthony Kumpen zich opmerken. “We reden de tweede chrono en dat met een wagen waarover we maar matig tevreden waren. Tijdens het tweede deel van de kwalificaties maakte ik een kleine inschattingsfout, ging iets te laat de baan op waar er zich op dat moment een oliespoor bevond zodat ik mijn tijd niet meer kon verbeteren. Een vijfde tijd was ons deel. De juiste afstelling hebben we nooit gevonden, er ligt nog werk op de plank."

Zaterdagvoormiddag nam Anthony Kumpen de start voor zijn rekening. “We hadden besloten om op oude banden te starten en het was best een moeilijke start. Een tijdlang reden we op de zesde plaats maar naar het einde van de wedstrijd bleek dat onze strategie goed werkte, schoven we geleidelijk op om uiteindelijk als tweede over de finish te bollen. Heel even dacht ik dat de overwinning erin zat maar om eerlijk te zijn, de Porsches en de Lamborghini zijn op dit moment een maatje te groot."

Anthony Kumpen eindigde op de tweede plaats, het eerste podium van het jaar is een feit. Op naar de volgende wedstrijd, half juli.