Derde startplaats voor Anthony Kumpen

Anthony Kumpen, Mike Rockenfeller, Marcel Faessler en Lucas Luhr starten zaterdagnamiddag van op de derde plaats in de 24u van Francorchamps. Een goede uitgangspositie voor Anthony Kumpen die mikt op een tweede zege op rij.

De voorbereiding van een etmaalrace kent een gelijkaardig verloop als die van een doorsnee wedstrijd. Vrije trainingen om de dag te beginnen gevolgd door kwalificaties. Het enige verschil tussen een etmaalrace en een andere race is dat er ook avondkwalificaties bij zijn. Donderdag werd dus een bijzonder drukke dag voor Anthony Kumpen. Eentje waar hij enorm tevreden over is.

“We reden de derde tijd en dat is leuk" zegt Anthony Kumpen. “Kwalificaties hebben weinig belang bij een uithoudingsrace als deze maar het geeft een goed gevoel om vooraan te staan. Het Audi team is bijzonder professioneel, goed gestructureerd en beschikt over een massa ervaring. Dat is een perfect uitgangspunt voor de vele wisselende omstandigheden waarmee we in Francorchamps geconfronteerd worden. De laatste weken heb ik veel gereden op Francorchamps zodat we elkaar perfect aanvullen. De Audi waar ik morgen mee start is in grote lijnen dezelfde wagen waarmee ik deelneem aan de Belcar wedstrijden. Ik hoef me dus niet echt aan de wagen aan te passen en dat is een pluspunt."

Een derde plaats op de startgrid, de snelste GT3 wagen van het pak, Kumpen is klaar voor Francorchamps. “Alles is aanwezig om voor een tweede keer op rij hier te winnen al is het wel zo dat je eerst 24u moet overleven. Voetjes op de grond, concentratie en rijden. We hebben een perfecte afstelling gevonden voor de Audi, zowel voor op het droge als voor de regen. We hoeven dus niet meer te zoeken en kunnen snel van de ene naar de andere afstelling switchen. Dat is een troef want we verwachten wisselvallig weer en wij Belgen weten beter dan wie ook hoe wisselvallig de omstandigheden in Francorchamps soms kunnen zijn."