Anthony Kumpen mikt op vijfde zege in Zolder!

Aanstaande zaterdag start Anthony Kumpen in de 24u van Zolder, “zijn" 24u van Zolder want Kumpen won de Limburgse etmaalrace al vier keer, een record dat hij deelt met Marc Goossens en Vincent Dupont. Vanaf woensdag zet Anthony Kumpen zijn zoektocht naar een vijfde zege in samen met teamgenoten Bert Longin, Henk Haane en Frank Beliën. Het viertal bestuurt een Porsche 997 GT3 Cup S van First Motorsport.

Anthony Kumpen is geen man van de statistieken, maar helemaal koud laat het hem niet. Op zijn 31ste is Kumpen al recordhouder van het aantal Belcar zeges en podia.

“Het record van de meeste zeges houdt me niet écht bezig want ik heb het al, al moet ik het delen met Marc Goossens en Vincent Dupont. Maar het zou wel leuk zijn om de wedstrijd een vijfde keer te winnen, want ik win graag. Lukt me dat, dan heb ik naast de zege in de 24u ook het record van de meeste zeges in de 24u van Zolder. Dat lijkt me een leuke uitdaging."

Winnen is het toverwoord dat Kumpen omtovert tot een competitiebeest.

“Winnen is het mooiste wat er is. In de sport telt maar één plaats en dat is de eerste. Ik moet niet rond de pot draaien en wil dit weekend maar één ding en dat is winnen. First heeft een reputatie in de 24u van Zolder en levert altijd een betrouwbare wagen af. Dat zal dit jaar niet anders zijn. Vorig jaar eindigde deze Porsche tweede in de 24u. We moeten een sterk team vormen, een betrouwbare wagen en de vier rijders moeten een onklopbaar geheel worden. We hebben niet de snelste wagen van het pak, maar dat hoeft niet in Zolder. Met een betrouwbare wagen en een goeie strategie kom je ver. Vanaf woensdag beginnen we te werken aan onze missie!"

De 24u van Zolder vraagt een aparte aanpak.

“Als je de 24u van Francorchamps vergelijkt met die van Zolder dan heb je één raakpunt, de lengte van de wedstrijd … 24u. Als de rest is verschillend. In Francorchamps moet je 24u voluit gaan of je haalt het niet. In Zolder is het net het omgekeerde. Als je hier van meet af aan begint te racen dan houdt de mechaniek het niet. Je moet hier een goed tempo vinden en de wagen sparen want die wagen is de zwakste schakel van het team. Er zijn in Zolder teveel chicanes om voluit te gaan, de remmen krijgen het hard te verduren en koeling is zeer belangrijk. Je mag dus nooit het uiterste vergen van je wagen. Een aparte aanpak is nodig en is de enige manier om succes te hebben."