Anthony Kumpen mikt op dubbel

Na een onderbreking van 2 maanden hervat dit weekend het Belcar kampioenschap in Francorchamps. Het kampioenschap is halfweg en Anthony Kumpen heeft zijn nul resultaat van de eerste wedstrijd bijna helemaal weggewerkt door op 10 juli de derde manche van het kampioenschap naar zijn hand te zetten. Eind augustus won Anthony Kumpen de 24u van Zolder, een wedstrijd georganiseerd buiten het kampioenschap.

“Het Belcar kampioenschap lag een tijdlang stil maar ik heb toch aardig wat gereden" zegt Anthony Kumpen. “We wonnen de laatste koers op Francorchamps begin juli. Vervolgens was er de voorbereiding van de 24u van Francorchamps en de eigenlijke wedstrijd. Helaas haalden we het einde van de race niet maar ik heb daar toch veel kilometers met de Audi gereden en vooral veel opgestoken van de officiële Audi rijders. Zo’n ervaring is onbetaalbaar want in het racen zit het verschil soms in het kleinste detail. Hoe meer tips en trics je krijgt, hoe beter. Tot slot was er de 24u van Zolder eind augustus, een wedstrijd die ik voor de vijfde keer won. We hebben kilometers in de benen en dat is een voordeel."

In het kampioenschap is Kumpen helemaal terug en staat hij na drie wedstrijd op de derde plaats. “Met nog drie wedstrijden te rijden zijn er dus nog mogelijkheden. We begonnen het seizoen met een valse noot maar stelden nadien snel orde op zaken. Ik sta nu derde in het kampioenschap op een zucht van de leider. Het doel dit weekend is winnen om zo de leiding in de tussenstand van het kampioenschap te pakken. Eenvoudig is dat niet maar het is wel mogelijk. De Lamborghini en de Porsche zijn intrinsiek sneller dan de Audi maar het hoeft niet altijd de snelste te zijn die wint. Zeker dit weekend niet want de wedstrijd gaat over 4 uur. Bij langere wedstrijden speelt de strategie een grote rol en laat nu net ons team daar goed in zijn" glimlacht Anthony Kumpen.