Hard trappen en proberen te winnen met kampioenschap in het achterhoofd

Met nog twee wedstrijden voor de boeg is Anthony Kumpen in de tussentand van het Belcar kampioenschap opgeschoven naar de tweede plaats. Dit weekend kan de Limburger, mits een goeie prestatie in zijn achtertuin, de leiding in het kampioenschap pakken. Zolder maakt zich op voor de vijfde wedstrijd van het boeiende Belcar kampioenschap 2010.

Het is al van begin april geleden dat er nog eens een Belcar wedstrijd georganiseerd werd op Zolder. Aan die allereerste wedstrijd met de Audi bewaart Kumpen geen al te beste herinneringen. "Dat was een eerste kennismaking met een nieuwe wagen en dan weet je dat er altijd een kinderziekte kan optreden. Een klein technisch probleem zorgde ervoor dat ik niet aan rijden toekwam en dat mijn teammaat Greg vroegtijdig de wagen aan de kant moest zetten. Zulke dingen gebeuren nu eenmaal. Nadien hebben we ons goed herpakt en de derde en vierde Belcar wedstrijd gewonnen" zegt Anthony Kumpen.

Sinds die eerste wedstrijd is de Audi sterk geëvolueerd. "De Audi is inderdaad geëvolueerd maar niet zo zeer als iedereen wel denkt. Ik stel vast dat op Europees niveau de Audi nog niet kon winnen, in België wonnen Greg en ikzelf al twee keer. Het is vooral de sterke combinatie en de ervaring dat het verschil maakt en niet zozeer de technische evolutie. De huidige reglementen laten ook niet toe dat een wagen tijdens het seizoen te fel zou evolueren en dat is ook te begrijpen."

In Zolder wacht de rijders een wedstrijd over 125 minuten. "Enerzijds willen we de lijn van de voorbije twee wedstrijden doortrekken en ook hier de concurrentie te snel af zijn. Anderzijds gebeurt er tijdens de wedstrijd misschien iets waardoor we mogelijk het geweer van schouder moeten veranderen en in functie van het kampioenschap gaan rijden. Dat valt af te wachten. De eerste optie bevalt met het best. Hard trappen en proberen te winnen."