Eerste en vijfde startrij voor Viage KRK –Racing

Het Viage KRK – Racing team kan met een goed gevoel terugblikken op de vandaag gereden kwalificaties. Anthony Kumpen realiseerde de tweede tijd terwijl Raf Vanthoor de negende tijd reed. Na afloop van de kwalificaties waren de rijders van het Viage KRK – Racing team tevreden.

Anthony Kumpen : “Op vrijdag kwam ik omwille van elektrische problemen niet verder dan drie rondjes zodat we met een basisafstelling de kwalificaties aanvatten. Tijdens die eerste sessie ging het goed. In aanloop van de tweede sessie hebben we nog enkele dingen gewijzigd. De Mercedes SLS voelt goed aan, is zeer regelmatig en dat is zeer belangrijk voor een wedstrijd over drie uur."

Koen Wauters : “Ik was niet erg tevreden over mijn prestatie tijdens de eerste sessie maar deze namiddag ging het een pak beter zodat ik toch met een gematigd positief gevoel deze dag afsluit. Morgen komt het erop aan een goed ritme te vinden én aan te houden zodat we een mooi resultaat kunnen neerzetten."

Kris Wauters : “Ook onze wagen had op vrijdag te kampen met elektrische problemen waardoor ik niet aan rijden toe kwam. Daardoor hebben we de wagen tijdens de kwalificaties moeten afstellen. Ideaal is dat niet maar ik hou er toch een goed gevoel aan over. Zowel Raf als ikzelf hebben net onze snelste ronde tot dusver met deze wagen gereden. De wedstrijd van morgen is er eentje over drie uur. We willen een strak tempo aanhouden en als we geen fouten maken moet de top vijf mogelijk zijn."

Raf Vanthoor : “Ik ben zeer tevreden over onze prestatie van vandaag. We hebben met zijn allen hard gewerkt maar ik stel vast dat ook de concurrentie niet stil heeft gezeten. We zijn veel sneller in vergelijking met de Viper en toch staan we slechts negende. Het zal knokken worden maar dat is net het mooie aan sport."