Pole en ronderecord voor Anthony Kumpen en Viage-KRK!

De Mercedes SLS AMG GT3 met startnummer 4 vertrekt op zaterdag van uit pole positie in de derde Belcar wedstrijd van het seizoen. In de vooravond reed Anthony Kumpen de snelste tijd waardoor hij en zijn teamgenoot Koen Wauters op zaterdag helemaal vooraan mogen starten. Kumpen reed het perfecte rondje in 2.20.143, de snelste tijd ooit gereden met een GT3 op Francorchamps. Raf Vanthoor en Kris Wauters eindigden in een felbevochten kwalificatiesessie op de 13de plaats. Zaterdagochtend start de race om 09.40u om drie uur later te eindigen.

Anthony Kumpen : “Dit was echt het perfecte rondje op Francorchamps. Ik heb nergens iets laten liggen, veel sneller zal het niet kunnen met een GT3 denk ik. De wagen was perfect, het Viage KRK-Racing team heeft knap werk geleverd."

Koen Wauters : “Tijdens de vrije trainingen heb ik op oude banden gereden, een bewuste keuze want als je met die banden snel kan gaan dan lukt dat zeker met nieuwe banden. Ik was tevreden over mijn prestatie en mijn tijden bleven in de buurt van die van Anthony. Nadat Anthony de pole had gereden heb ik overgenomen en heb ik verder gereden op dezelfde banden. Ik ben tevreden met mijn lage 2.22 (2min 22sec) want ik ben niet overal voluit kunnen gaan. Het tempo lag nog hoger dan ik verwacht had. We zitten met 6 wagens binnen de halve seconde."

Raf Vanthoor : “Ik heb nooit sneller met een wagen op Francorchamps gereden dan vandaag. Over mijn persoonlijke prestatie kan ik niet anders dan tevreden zijn, over die van Koen en Anthony ben ik fier. Het Viage KRK – Racing team heeft opnieuw zijn kwaliteit getoond."

Kris Wauters : “Puur qua resultaat kan het beter maar net als Raf ben ik zeer tevreden over mijn en onze prestatie. Uiteraard hebben we nog veel werk voor de boeg maar morgen wacht ons een race over drie uur waarin er heel veel kan gebeuren. Wij zijn er klaar voor."