Viage KRK Racing team op schema

De rijders van het Viage KRK Racing team kunnen tevreden terugblikken op de prestaties tijdens de vrije trainingen en kwalificaties. Anthony Kumpen en Koen Wauters realiseerden de tweede tijd, Raf Vanthoor en Kris Wauters de 7de. Alle vier de rijders reden elk hun beste tijd ooit met de Mercedes SLS AMG GT3 wat het beste laat verhopen voor de race van zondag.

Anthony Kumpen en Koen Wauters hadden lange tijd de beste tijd tot Marc Goossens in de tweede sessie flirtte met de 1 min 30 sec grens om uiteindelijk een tijd van 1.30.169 te rijden. Anthony Kumpen haalden op het einde van de sessie alles uit de kast maar strandde op 14 duizendste van een seconde. “Das minder dan één keer met je oog knipperen" vertelde Anthony Kumpen al lachend. “Ik reed echt het perfecte rondje en was twee tienden sneller tot ik bij het uitkomen van de laatste bocht iets te fel over de kerbstone ga waardoor de wagen een beetje dwars gaat. Daar verlies ik mijn bonus en de pole. De wagen is super. We maken morgen zeker een kans."

“Een tweede plaats laat het beste verhopen voor morgen" weet Koen Wauters. “De Porsche van Goossens-Soulet heeft genoeg aan een tweede plaats om de titel veilig te stellen. Zoals eerder gezegd hoeven wij niet meer te rekenen waardoor we voluit willen en kunnen voor de zege gaan. Deze ochtend waren we snel onderweg maar we waren niet echt tevreden over de afstelling. Deze namiddag grepen we terug naar een andere setup waardoor we meteen een beter gevoel hadden. Ik reed een rondje 1.31.4, mijn snelste tijd ooit met de Mercedes op Zolder. Ik was daar niet mistevreden mee maar ook niet supercontent omdat ik voelde dat het nog sneller kon. Mijn broer Kris en Raf reden ook elk hun snelste tijd ooit met de Mercedes op Zolder. Het minste wat je kan zeggen is dat we klaar zijn voor de wedstrijd."

Cijfers zeggen niet altijd alles, of toch? Een 7de plaats is niet slecht maar het kan altijd beter denken Raf Vanthoor en Kris Wauters. Maar als je de tijden gaat analyseren kan je niet anders concluderen dat 1.31.9 ontzettend snel is voor Raf Vanthoor. “Het was mijn doel om dit weekend een rondje 1.31 te draaien. Dat is gelukt dus ik ben zeer tevreden. We staan 7de maar alles zit dichtbij elkaar. Op Koen na zijn de rijders voor me allen prof of semi-prof. Ik hoef mij dus zeker niet te schamen, integendeel. Hoe het komt dat ik nu zo’n tijd kan rijden? Ik heb voor mezelf de knop omgedraaid en gezegd ‘komaan jong’! Ik denk dat dit de grootste oorzaak is. Het is mij dan gelukt om zo snel te gaan en dat geeft je een boost van vertrouwen."

“Ik kan daar niets meer aan toevoegen" zegt Kris Wauters. “De goesting is groot om er morgen iets van te maken. Alles ligt open, alles is mogelijk!"