Baalweekend voor Viage KRK – Racing team.

Het Viage KRK – Racing team was gebrand op een klinkende prestatie van alle twee de wagens maar zowel Anthony Kumpen- Koen Wauters als Kris Wauters-Raf Vanthoor haalden de zwart wit geblokte vlag niet. Raf Vanthoor slipte op een oliespoor waardoor hij van de baan ging en in de zandbak tot stilstand kwam. Koen Wauters moest opgeven toen een remcylinder het begaf.

“Ik had een prima start en schoof op naar de vijfde plaats" aldus Raf Vanthoor. “Alles ging goed tot dat er een incident was met twee wagens en er een ongelofelijk lang oliespoor op de baan lag. Ik reed in het spoor van een Audi die na twee ronden opnieuw voorzichtig op de ideale lijn ging rijden. Ik volgde zijn voorbeeld maar werd plots verrast. De wagen verloor alle grip op het oliespoor en kwam via de muur in de zandbak tot stilstand. De Mercedes ziet er niet uit, zelf heb ik alleen last van mijn elleboog. Zonde!"

“Het was een propere start en ik behield mijn tweede plaats" weet Anthony Kumpen. “Na zeven ronden kwam de safetycar de baan op omwille van de crash van Raf. Dat was het sein voor de eerste pitstop."

“Ik nam het stuur over maar na twee ronden liet ik via de boordradio weten dat er een probleem was bij het remmen" pikt Koen Wauters in. “Ik moest vroeger van het gas, remde eerder dan normaal en bijwijlen moest ik gewoon terugschakelen om te kunnen stoppen. Ondanks dat alles slaagde ik er nog in om hoge 1.33 of lage 1.34 ronden te rijden wat gezien de omstandigheden niet slecht is. Ik heb in die moeilijke omstandigheden mijn stint afgewerkt waarna Anthony opnieuw de baan opging maar niet voor lang. De problemen werden steeds erger waardoor we besloten om toch maar te stoppen. Eén wagen stuk en de andere met problemen aan de kant. Je mag gerust spreken van een baalweekend voor KRK maar dat verdwijnt in het niets met de gebeurtenissen in de pitlane. Wij hopen dat alles goed komt voor de betrokkenen."