Anthony Kumpen en Koen Wauters sluiten seizoen af met vierde plaats.

Anthony Kumpen en Koen Wauters zijn in de slotwedstrijd van het Belcar kampioenschap als vierde over de finish gebold en eindigen dus net naast het podium in wat een wedstrijd was met twee gezichten voor het Limburgse Viage KRK – Racing team.

Zondagmiddag, rond de klok van 13.00 u nam Koen Wauters de start van de slotrace. “Ik weet niet hoe het komt maar voor het eerst dit seizoen ging mijn start compleet de mist in. Ik dacht dat ik beter vertrokken was dan de BMW naast mij tot ik plotseling Marc Goossens al op de rem zag staan. Omdat ik zo fel gefocust was op mijn rechtstreekse tegenstander heb ik waarschijnlijk mijn rempunt gemist. Ik kon de Porsche van Goossens net ontwijken, ging heel breed en kwam als tiende terug de baan op. Ik wou snel de verloren plaatsen ophalen maar dat ging moeizaam omdat ik last had van onderstuur en de banden niet op temperatuur kreeg. Na goed 40 minuten kwam ik binnen voor de eerste pitstop en nam Anthony het stuur over maar al snel ondervond hij dezelfde problemen. Na de safetycar heb ik terug het stuur over genomen en in het tweede deel van de wedstrijd ging het merkelijk beter, zowel voor mij als voor Anthony. Eén van de mogelijke redenen was dat we de bandendruk verlaagden. Maar we moeten eerlijk zijn, vandaag konden we vooraan geen vuist maken en was de Porsche de sterkste van het pak. Onze vierde plaats van vandaag was het hoogst haalbare."

“Dit was de moeilijkste wedstrijd van het seizoen" zegt Anthony Kumpen. “De banden kwamen moeilijk op temperatuur, er was onderstuur … we waren deze keer doodgewoon niet goed genoeg om te strijden voor de zege. Dat is ontgoochelend want de rest van het seizoen waren we wel competitief genoeg."

En zo zit het seizoen 2011 er op voor het Viage KRK – Racing team. “Over enkele weken volgt nog een debriefing van het seizoen en bespreken we onze plannen voor 2012 waarover we ten gepaste tijden zullen over communiceren" besluit Koen Wauters.