KRK Racing team eindigt buiten de top 10

Het KRK Racing Team eindigde in de tweede wedstrijd van de Blancpain Endurance Series met beide wagens buiten de top 10. Anthony Kumpen, Koen Wauters en Karl Wendlinger eindigden met de #13 op de 12de plaats. De #14 van Raf Vanthoor, Marius Ritskes en Dennis Retera bolde als 32ste over de streep.

#13

Zondagnamiddag iets voor 13.45u wordt de start van de tweede race van de Blanpain Endurance Series gegeven achter de safetycar. Koen Wauters startte van op de vierde startrij nadat tijdens de kwalificaties Karl Wendlinger de achtste tijd had gereden. In de prekwalificaties op zaterdag was de 13# de snelste van het pak.

“Bij de start was ik vlot weg en na de eerste reeks bochten kon ik op het einde van het lange rechte stuk de rijder voor mij uitremmen" aldus Koen Wauters. “Die had niet zo’n goede start waardoor de wagens voor hem een kloofje hadden geslagen. Dat kwam mij goed uit want zo zat ik niet meteen in hun spray. Aanvankelijk verliep alles naar wens en draaide ik gelijkaardige tijden in vergelijking met de leiders. Maar naarmate de baan opdroogde kreeg ik steeds minder grip. Het team moest iets doen en riep mij een tiental minuten eerder dan gepland binnen voor mijn pitstop."

“Door onze vroege pitstop zakte ik terug naar de 28ste plaats maar 12 ronden later reed ik door het spel van de pitstops in vijfde positie" zegt Anthony Kumpen. “In het begin van mijn stint regende het nog lichtjes maar toen de baan opdroogde werd ik met dezelfde problemen als Koen geconfronteerd. Onze wagen is goed als de baan helemaal droog is of als de baan helemaal nat is. Maar wanneer een baan opdroogt tijdens het racen dan hebben wij dezelfde problematiek als vorig jaar en hebben we geen grip."

Karl Wendlinger reed de KRK Mercedes als 12de over de finish. “Ik ben toch wel wat ontgoocheld omdat het potentieel aanwezig was om een goed resultaat neer te zetten. Tijdens de prekwalificaties waren we de snelste van het pak en met die speed tijdens de kwalificaties had een start op de eerste of tweede rij er zeker in gezeten. Maar ik had slechts één rondje om een tijd neer te zetten waardoor we dus met de 8ste tijd tevreden moesten zijn. Koen deed het vandaag voortreffelijk in de regen, Anthony en ik hadden enorm veel problemen met de grip op de opdrogende baan. Na mijn pitstop ben ik opnieuw langs de box moeten rijden omdat de deur niet dicht was. Wat de oorzaak van het ontbreken van grip in opdrogende omstandigheden is weet ik eigenlijk niet. Het een vraagteken en alleszins een werkpunt voor de toekomst."

#14

Gelijkaardige commentaren bij de rijders van de andere wagens al kwam Marius Ritskes halverwege zijn stint goed weg. “Ik kreeg een klapband en hield de wagen gelukkig op de baan. Eens de pits bereikt kreeg ik nieuwe banden ondergebonden en kon ik gelijk weer de baan op."

Een tiental ronden later zocht Marius Ritskes voor een tweede keer de pits op, deze keer voor een reguliere stop. Dennis Retera nam over. “Net als mijn collega rijders op de #13 werd ook ik al snel geconfronteerd met een gebrek aan grip. Ik heb er toch geprobeerd het beste van de maken maar het was een moeilijke stint. Wat de oplossing zou kunnen zijn weet ik niet maar ik hoop dat we er wel uitkomen want de 24u van Francorchamps worden ook vaak gereden onder wisselvallige omstandigheden."

Raf Vanthoor sloot zich aan bij zijn collega’s al wou hij het niet te negatief inzien. “Onze wagen was voor een regenrace afgesteld en als het dan opdroogt dan weet je dat je in de problemen komt. Gegokt en verloren vind ik toepasselijker dan te zeggen dat er echt een probleem is met de afstelling."