Vooraan in kampioenschap naar Zolder!

Dit seizoen werkt Enzo Ide een dubbel Europees programma af. Samen met Anthony Kumpen strijdt hij zowel in de FIA GT Series, het Europese GT sprintkampioenschap, als de Blancpain Endurance Series, het Europese GT uithoudingskampioenschap. De beide Belgen nemen plaats in een Audi R8 LMS Ultra van het Duitse Phoenix, een wagen die de voorbije jaren goed was voor heel veel successen. In het uithoudingskampioenschap krijgen ze bovendien het gezelschap van de Duitse GT-­wereldkampioen Markus Winkelhock. Afgelopen weekend stond in het Franse Nogaro de eerste race van de FIA GT Series op het programma en een eerste podium was het resultaat.

Tijdens de kwalificaties kwamen Enzo Ide en Anthony Kumpen uiteindelijk op een zevende startplaats uit. Het duo was daarmee redelijk tevreden, maar het volle potentieel van wagen , team en rijders was daarmee nog niet volledig bereikt.

Enzo Ide: “Klopt, we kunnen zeker nog beter, maar dit is de eerste kwalificatiesessie van het seizoen, met een nieuwe wagen in een nieuw team en vooral een nieuwe kwalificatieformule. De eerste tien wagens van twee korte chronosessies betwisten een soort superpole, waar je exact twee ronden krijgt om een tijd neer te zetten. Met de regen net voor de sessies veranderde de staat van de piste zeer snel en daar lag het geheim tot een toptijd. Alle deelnemers aan de superpole hadden de tweede korte sessie gereden en wisten dus hoe de baan er bij lag, Anthony had echter de eerste gereden en moest even zoeken. Dat moeten we dus onthouden voor de volgende races!"

Niet getreurd, want beide Belgen beschikken over een enorme vechtlust en het Duitse team van Phoenix behoort tot de beste GT-­‐teams in de wereld. Dat bleek meteen tijdens de eerste race van het weekend.

Enzo Ide: “Ik werd tijdens mijn start gehinderd door een Audi die dwars voor me stond, waardoor ik diende te stoppen. Ik viel enkele plekken terug, maar schoof later weer op. Vervolgens zorgden een ijzersterke pitstop van de mannen van Phoenix en een strakke rijbeurt van Anthony er voor dat we een derde plaats in de Pro-‐categorie wegkaapten. We pakken dus de belangrijke punten en vooral een goede startplaats op de tweede startrij voor de hoofdrace op paasmaandag!"

De tweede race was een thriller van formaat. Anthony Kumpen en Enzo Ide reden een bijzonder sterke race en behaalden een felbevochten vierde plaats, waardoor ze mee vooraan in het kampioenschap naar Zolder trekken, waar over amper drie weken de volgende race van het kampioenschap plaats vindt. Op 14 april staat eerst nog de eerste manche van de Blancpain Endurance Series op het menu staat.

Anthony Kumpen: “Enzo Ide heeft schitterend gereden, met enorm sterke rondetijden in de regen, een strakke race en hele belangrijke punten alvorens naar Zolder te gaan."