Longin en Kumpen goed in kwalificaties

Zondag start in Zolder het Belgian GT Championship, kortweg de Belcar. Het wordt een heerlijk kampioenschap met veel mooie, leuke en competitieve wagens maar ook met het kruim van de Belgische rijders. De beste wagens met de beste rijders. Dat kan alleen maar spanning en sensatie opleveren. En natuurlijk zijn Anthony Kumpen en Bert Longin op de afspraak, en dat met de Mosler van Gravity International. Bert Longin start in de eerste wedstrijd op de derde plaats, Anthony Kumpen in de tweede van op de tweede plaats op slechts één tiende van de pole.

Een nieuw kampioenschap vraagt om nieuwigheden. Eén belangrijke nieuwigheid is dat er dit jaar gewerkt wordt met twee wedstrijden van één uur in plaats van de gebruikelijke wedstrijden over 125 minuten. In zo'n wedstrijd is er een verplichte pitstop en pilotenwissel. Er is één uitzondering, de voorlaatste wedstrijd in Francorchamps is er eentje van 125 minuten en daarnaast blijft de etmaalrace in Zolder natuurlijk het koninginnennummer.

Twee wedstrijden dat wil zeggen twee kwalificaties. En ook daar is er aan de formule gesleuteld. Een rijder krijgt 25 minuten de tijd om een tijd neer te zetten. Bert Longin lukte de vierde tijd. "Ik heb teveel aangevallen en zo de pole verspeeld "zegt Bert Longin. "Ik was nochtans verwittigd dat als ik teveel zou aanvallen de wagen onderstuur zou krijgen. En dat gebeurde. Ik heb met de Mosler gereden zoals je dat doet met een GT1 en dat was een fout. Smooth driving, dat moet je doen met deze fantastische wagen. Een vierde plaats is niet slecht en door de diskwalificatie van Ron Marchal ( speeding in de pitlane ) starten we op de derde plaats. "

Enkele uren later mocht Anthony Kumpen de baan op voor zijn kwalificaties. Hij lukte de tweede tijd. "De kwalificaties zijn uitstekend verlopen. Het was wel wennen, een eerste keer met deze wagen op nieuwe banden in kwalificaties maar ik ben enorm tevreden met de tweede plaats en dat op slechts één tiende van de pole van Vincent Radermecker. Niet vergeten dat mijn teamgenoot de wagen al een jaar onder de knie heeft. "

Bert Longin en Anthony Kumpen zijn uiterst tevreden van de professionele aanpak van het Gravity International team, al zal dat team niet meer het verschil kunnen maken tijdens een pitstop. Want ook daar werd aan het reglement gesleuteld. "En dat is best jammer "zegt Bert Longin. "De snelle jongens worden nu niet meer beloond. Iedereen moet minstens één minuut in de pits blijven, van de ingang tot de uitgang. Dat is in het nadeel van de snelle teams en dat betreur ik want soms maak je het verschil tijdens een pitstop. Een pitstop maakt deel uit van een wedstrijd en behoort dus ook tot de competitie. "

Voor zondag wordt er regen voorspeld. "Het komt er op aan om morgen foutloos te rijden en in beide wedstrijden punten te pakken. De regen die voorspeld wordt moet ons inspireren om met het hoofd te rijden en zoveel mogelijk punten te pakken "besluit Anthony Kumpen.

Zondag start de eerste wedstrijd over één uur om 11.05, de tweede om 15.00 u.