Droomstart voor Kumpen - Longin

Anthony Kumpen en Bert Longin zijn het seizoen in stijl begonnen. Beide rijders domineerden het openingsweekend van het Belgian GT Championship en wonnen de twee wedstrijden over één uur. Achteraf loofden Bert en Anthony het Gravity International team voor hun inzet en professionalisme. Nieuwe wagen, nieuw team en meteen winnen. Het moet een mokerslag zijn voor de concurrentie.

Zondagochtend, even voor elven valt de regen met bakken uit de lucht. Iedereen vervangt zijn slicks door regenbanden en luttele minuten later gaat de wedstrijd van start. "Vanochtend werd bekend dat Ron Marchal toch vanuit pole positie mocht starten, ik vertrok dus van op de vierde plaats "zegt Bert Longin. "In de eerste ronde schoof ik één plaatsje op en na enkele ronden zette ik de aanval op de leiding in. De wagen voelde perfect aan en niet veel later reed ik aan de leiding. Meer dan 8 seconden voorsprong reed ik niet bij elkaar wat aangeeft dat de kwaliteit van rijders hoogstaand is in dit kampioenschap. "

Op het halfuur kwam Longin de pits in, Anthony Kumpen nam over. "Ik zag het weer veranderen en vroeg het team slicks op te leggen. Dat was een goede beslissing want de piste droogde heel snel op. Heel even kwam ik in de problemen toen ik bij een inhaalmanoeuvre van een gedubbelde rijder en de leider met twee wielen in de graskant belandde en spinde. Ik verloor om en bij de 10 seconden maar niet mijn concentratie. Even later nam ik de leiding en stond die niet meer af, de eerste zege van het seizoen was binnen, fantastisch en met dank aan het goede werk van het Gravity International team. "

Enkele uren later gingen de hemelsluizen opnieuw open. De tweede regenwedstrijd was een feit. Deze keer startte Anthony Kumpen, hij deed dat van op de tweede plaats. "Ik kwam goed weg en behield mijn plaats "aldus Anthony Kumpen. "Ik had gekozen voor oude regenbanden, mijn teamgenoot Vincent Radermecker vertrok met nieuwe regenbanden. De eerste vier ronden had ik het moeilijk maar stelselmatig draaide het in mijn voordeel uit. De kloof was nooit groter dan 5 seconden. In mijn laatste ronde kwam ik bij Vincent Radermecker en ging ik de pits opzoeken waar Bert Longin overnam.

"Als tweede de pits ingaan en als leider eruit komen, dat is het ideale scenario "pikt Bert Longin in. "Ik bouwde ronde per ronde mijn voorsprong uit op Ron Marchal en kwam nooit in de problemen. Uiteindelijk eindigden we met een ruime voorsprong. Twee zeges in één en hetzelfde weekend, dat is perfect! "

"Dit had niemand verwacht "zegt een overgelukkige Anthony Kumpen. "Natuurlijk willen we winnen maar er is een verschil tussen het willen en het kunnen winnen. De wagen was super, het team op en top professioneel. Zelf kwamen we nooit in de problemen. Dit is een droomstart voor ons en het team. "

"Deze overwinning komt er ook door onze ervaring "pikt Bert Longin in. "We zijn steeds rustig gebleven en kunnen terugblikken op een foutloos weekend in toch wel moeilijke weersomstandigheden. Maar het verschil werd vanochtend in de pits gemaakt. Van 10.00 u tot 10.30 u trainden we op het wisselen van banden. Niemand dacht dat er bandenwissels zouden moeten worden doorgevoerd. Anthony en ikzelf beslisten deze ochtend samen met het team om er toch op te trainen gezien de grillige weersomstandigheden. Velen keken raar op maar geloof me, dat heeft het verschil gemaakt. De extra training heeft geloond. "

Voetbal duurt twee keer 45 minuten en op het einde winnen de Duitsers wordt wel eens gezegd in de voetbalwereld. Vanaf heden kunnen gaat deze vergelijking ook op voor Bert Longin en Anthony Kumpen. De volgende wedstrijd van het Belgian GT Championship wordt gereden in Dijon op 11 mei.