Bert Longin en Anthony Kumpen verdedigen leidersplaats in Dijon.

Aanstaande zaterdag wordt de tweede wedstrijd van het Belgian GT Championship gereden, in de volksmond beter gekend als de Belcar. Voor deze tweede meeting verhuist het volledige deelnemersveld naar Dijon. Anthony Kumpen en Bert Longin, die de twee eerste wedstrijden in Zolder wonnen, verdedigen er hun leidersplaats.

Anthony Kumpen verwacht een moeilijke opdracht. "Dijon is een circuit dat niet echt op maat van een Mosler gemaakt is "steekt Anthony Kumpen van wal. "De Mosler is beperkt in topsnelheid en aangezien Dijon een lang recht stuk heeft is dat een nadeel. Komt daar nog bij dat de SRO-Belgium beslist heeft dat alle Moslers plots 40 kg ballast aan boord krijgen en dat de wagen 1 centimeter hoger gelegd wordt. Waarom deze onaangekondigde wijzigingen gedaan worden hebben we het raden naar. De directe impact is dat we ongeveer een volle tot anderhalve seconde trager zullen zijn en dat is niet niks. Winnen wordt moeilijk maar twee podia moet haalbaar zijn. Punten sprokkelen in functie van het kampioenschap is de boodschap. "

Teamgenoot Bert Longin deelt de mening van Kumpen. "Iedereen die ons kent weet dat we altijd willen winnen en dat is ook zo dit weekend maar het is zinloos nu daar uitspraken over te doen want we kennen de impact niet van de gewijzigde rijhoogte en ballast. Daarom zeg ik nu dat het beter is intelligent te rijden, punten sprokkelen voor op het einde van de rit. In Zolder zijn de belangrijkste concurrenten uitgevallen waardoor we nu een streepje voor hebben. Het zou belachelijk zijn die voorsprong zomaar weg te gooien. Vanaf donderdag vliegen we erin en zullen we hard werken aan de afstelling van de wagen. Anthony en Bert zijn er klaar voor en ik reken ook op een even competitief en gemotiveerd team zoals dat in Zolder het geval was. Als Gravity International op dezelfde manier werkt als in Zolder ben ik er gerust op. "


Donderdag staan er twee sessies van telkens een uur op het programma. Vrijdagnamiddag worden de kwalificaties afgewerkt en de twee wedstrijden over telkens één uur zijn gepland voor zaterdag. De eerste in de late voormiddag, de tweede in de vroege vooravond.