Knappe inhaalrace levert 3 WK punten op

Bert Longin en Anthony Kumpen zijn in de tweede wedstrijd van het FIA GT kampioenschap te Monza op de zesde plaats geƫindigd en dat na een knappe inhaalrace. Deze mooie prestatie levert de rijders van PK Carsport de eerste WK punten van het seizoen op.

Het weekend begon niet te best en tijdens de kwalificaties werd een triest dieptepunt bereikt. "Anthony spinde op een plaats waar er toen al zeker zeven rijders gespind waren "aldus Bert Longin. "Jammer genoeg raakte hij een andere deelnemer, de kwalificaties zaten er meteen op. We helemaal achteraan starten. "

Geen goede uitgangspositie en helemaal geen makkelijke opdracht voor de PK Carsport rijders. Anthony Kumpen nam de start. "Ik kon snel een aantal plaatsen goedmaken maar verloor in het verkeer toch wat kostbare tijd. De wagen was goed, de banden werkten prima. Vooraf hadden we afgesproken om zolang als mogelijk op de baan te blijven. Ik reed 52 minuten en op het moment dat ik binnenkwam reed ik in vierde stelling. Nogal wat rijders hadden al gepit, als je de stand opmaakte met iedereen die gepit zou hebben dan stonden we rond de zevende plaats. "

In de pits volgde Bert Longin Anthony met argusogen. "Ik zag hem rijden en het was een hele ommekeer vergeleken met wat we op zaterdag hadden meegemaakt. De wagen deed het uitstekend, dat gaf mij een enorme boost van vertrouwen. Na de snelle pitstop van het team ging ik de baan op. Net als Anthony werkte ik ook een lange stint af. Ik moet zo'n vijftig minuten gereden hebben alvorens binnen te komen. "

Wat restte was een korte rijbeurt voor Anthony Kumpen. "Ik ging als zesde terug de baan op en behield mijn positie. Niet slecht als je weekend zo dramatisch begint als het onze op zaterdag. De weersomstandigheden zaten niet mee maar het is vooral het gebrek aan kennis om de wagen in zo'n omstandigheden goed af te stellen. Dat is iets wat je moet leren. We gokten dat het zou regenen en opteerden dus voor een regenafstelling ... en uiteindelijk is het de ganse dag droog gebleven. De wagen was dus niet optimaal afgesteld en dan thuiskomen met een zesde plaats, wetende dat je haast iedereen hebt moeten inhalen, dan mag je zeker tevreden zijn. Ik wil ook de jongens van SRT proficiat wensen met hun prachtige overwinning. Dat is goed voor de Belgische autosport! "

"Het ganse team, wij als rijders en zeker Pirelli als bandenleverancier hebben hard en goed gewerkt "puft Bert Longin nog na. "De banden waren goed, de rijders in vorm. Het enige wat nu nog ontbreekt is de topsnelheid. Als je de wedstrijdstatistieken bekijkt dan zal je merken dat we op vlak van topsnelheid nergens bij de top 10 zijn. We weten dus wat ons te doen staat. "