Kumpen - Longin klaar na geslaagde testsessie!

Het Belgian GT Championship MVD is dit weekend aan zijn derde meeting toe. In tegenstelling tot de eerste twee race weekends worden er zondag geen twee wedstrijden van één uur gereden maar één race die twee uur duurt. Voor het rijdersduo Kumpen - Longin is het de terugkeer naar het circuit waar ze meteen de eerste twee manches van het kampioenschap wonnen. In het volgende weekend, in Dijon, kende het team tegenslag. Ondanks die pech staan Kumpen-Longin aan de leiding van het kampioenschap.

"En dat is prima "zegt Anthony Kumpen. "We begonnen het seizoen met nogal wat vraagtekens. Een nieuwe wagen, een nieuw team. Allemaal dingen waaraan je moet wennen. Wonderwel wonnen we de eerste twee manches in Zolder en jammer genoeg kenden we mechanische pech in Dijon. Natuurlijk brengt dat ontgoocheling en frustraties met zich mee maar je mag daar niet te lang blijven bij stil staan. Nu zondag is het reeds de derde wedstrijd, eentje over twee uur. En dat zal aanpassen worden. Bij wedstrijden over één uur heb je één verplichte pitstop. Nu zijn er twee verplichte pitstops, zal er dus ook meer verkeer zijn in de pits en moeten we veel conservatiever gaan rijden in vergelijking met een wedstrijd over één uur. Als je dan in de eerste wedstrijd zou uitvallen of een probleem zou hebben, dan kan je nog altijd starten in de tweede wedstrijd en zo toch proberen de schade te beperken. Dat is nu niet het geval. Zoals steeds willen we bij de les zijn en is het minste waar we voor gaan het podium. De grootste concurrentie verwacht ik van de Porsches. "

In Dijon had het team af te rekenen met een elektronisch probleem. Gravity International werkte de afgelopen dagen en weken heel hard, zocht naar oplossingen en laste een extra testsessie in.

"Gisteren hebben we de ganse dag rondjes gedraaid op Francorchamps. We hadden niet het minste probleem, een vlekkeloze oefengalop "aldus Bert Longin. "Dat is een fameuze opkikker en we gaan er van uit dat het probleem opgelost is, al moet je toch een zekere voorzichtigheid inbouwen. Elektronica kan soms voor onaangename verrassingen zorgen. Het team heeft er alles aan gedaan om het euvel te verhelpen. Zo zijn de computers getest bij Oreca, zijn alle mogelijke sensoren vervangen net als de kabelboom. De monteurs van Gravity International hebben écht wel hard gewerkt. We hebben er vertrouwen in en zijn gemotiveerd om er iets van te maken. Winnen moeten we, dat zijn we onze sponsors, onszelf alsook de jongens van het team verschuldigd voor het geleverde werk. Zaterdag werken we aan de afstelling van de Mosler die nu, in vergelijking met de eerste wedstrijd op Zolder, één centimeter hoger ligt en iets meer gewicht heeft. Zaterdagnamiddag worden de kwalificaties gereden. En zondag gaat het om de knikkers. Schrijf het maar op, we zijn er klaar voor! "