Kumpen – Longin derde op amper één tiende van de pole

ZOLDER. Bert Longin en Anthony Kumpen starten morgen van op de derde plek voor de 45th Anniversary Races, de derde meeting van het Belgian GT Championship. In hun Gravity International Mosler strandden de twee Belgische kampioenen op minder dan één tiende van de pole en zij zijn dan ook bijzonder goed gewapend om morgen hun leiderplaats in het kampioenschap te verdedigen.

Bert Longin: “Na het moeilijke weekend in Dijon is dit een bijzondere opsteker. We zijn competitief en alles draait weer zoals het moet. Bovendien hebben wij onze kwalificatie in endurance-modus afgewerkt, de race duurt morgen immers geen uur, maar twee uur. Strategie en uithouding zullen dus ook zeer belangrijk zijn. Wij weten dat ons team, met zijn internationale ervaring uit onder meer het FIA GT3-kampioenschap hiervoor bijzonder goed gewapend is. Op naar een nieuwe topprestatie morgen op Circuit Zolder!"

Anthony Kumpen toonde zich eveneens positief, al gooide een klein technisch euvel tijdens de eerste sessie wel roet in het eten. “Inderdaad", bevestigt de snelle Limburger. “De benzinetoevoer van onze Mosler MT900 haperde en we waren niet op volle kracht onderweg. De oplossing was eenvoudig, namelijk met een bijna volle tank rijden, waardoor de wagen wel iets te zwaar was. Nu goed, we stranden, met die 40 à 50 kilogram ballast, op amper één tiende van de pole-positie. We zijn er zeker van dat we er morgen zullen staan."

Kumpen en Longin zijn nog steeds leider in het Belgian GT Championship en verdedigen morgen op Circuit Zolder vanaf 13u35 hun leidersplaats in het kampioenschap.