Testsessie moet kloof verkleinen

Dit weekend wordt in Adria de derde van in totaal tien wedstrijden van het FIA GT kampioenschap, oftewel het wereldkampioenschap voor GT wagens, gereden. Voor Anthony Kumpen en Bert Longin wordt het wederom een belangrijke wedstrijd. Beide rijders hopen dat de kloof met de concurrentie verkleind is.

In Monza eindigden de PK-Carsport rijders zesde en dat na een heuse inhaalrace. In Adria willen ze dit weekend beter doen. Het team laat niets aan het toeval over en trok eergisteren naar het testcircuit van Ford in Lommel. "We hebben dik anderhalf uur met de wagen getest "aldus Bert Longin. "We testen het motormanagement door middel van een acceleratietest, de data van de motor werd verfijnd en tot slot hebben we een aerodynamische test gedaan. Dat alles zou ervoor moeten zorgen dat we de kloof met de concurrentie verkleinen. In Monza reden we gemiddeld 0.7 sec trager dan de leider, nu zou dat minder moeten zijn. De resultaten van de testen zijn bevredigend, afwachten wat het in de race wordt. Testen en racen, het zijn en blijven twee verschillende zaken die niet te voorspellen zijn. Maar, we zijn gemotiveerd en willen er ├ęcht iets goed van maken. "

"Het team heeft de voorbije weken opnieuw hard en goed gewerkt "vult Anthony Kumpen zijn maatje aan. "We hebben wederom progressie gemaakt, Pirelli heeft een nieuwe bandensoort geleverd. Dit alles bij elkaar genomen zou erin moeten resulteren dat we mee zouden moeten kunnen. We hebben er enorm zin in, de mensen van Pirelli als van ons team zijn bijzonder hard gemotiveerd. Het is nu tijd om te oogsten, willen we nog iets van ons seizoen maken. Ik wil dit weekend mee doen voor het podium. Op die manier kunnen we iedereen bedanken en motiveren om er nog harder in te vliegen. Maar, in autosport heb je niet alles onder controle en het verhaal van de beer en het vel is gekend. Maar dat neemt niet weg dat we gemotiveerd en ambitieus mogen zijn. Persoonlijk verwacht ik heel veel van komend weekend. "