Bert Longin en Anthony Kumpen op zoek naar WK punten.

Dit weekend wordt in het Duitse Oschersleben de vierde wedstrijd van het FIA GT kampioenschap gereden. Een kampioenschap dat voor Anthony Kumpen en Bert Longin tot dusver de verwachtingen niet kon inlossen. Ondanks alle tegenslagen blijven team en rijders strijdvaardig.

"Oschersleben is een circuit dat ons ligt "zegt Bert Longin. "Vorig jaar waren we de snelste wagen op de baan maar werden we gediskwalificeerd voor een te grote benzinetankinhoud. Dit jaar liggen de kaarten anders. Het wil maar niet vlotten maar ons daar bij neer leggen of in een hoekje gaan grienen levert ook niets op. We zijn er ons van bewust dat het een moeilijke wedstrijd wordt maar we gaan ons vel duur verkopen. Stil blijven staan bij de pech heeft geen zin. Een nieuwe wedstrijd, een nieuw begin. We zijn bijzonder gemotiveerd en gaan hard werken met het doel het onderste uit de kan te halen. Zolang we met die ingesteldheid de baan op gaan kunnen we onszelf en ons team niets verwijten. We hebben nog steeds de steun van onze partners. Pirelli komt, na maanden ontwikkelingswerk, op de proppen met een nagelnieuwe band. Om maar te zeggen dat ook zij nog steeds gemotiveerd zijn. "

Anthony Kumpen sluit zich aan bij zijn teammaat. "We gaan ons best doen in Oschersleben. We weten dat we momenteel niet super competitief zijn maar we werken hard aan een oplossing. Dat het een werk van lange adem is beseffen we maar al te goed. We zijn nog steeds ambitieus maar ook realistisch. Er zijn een aantal problemen, we proberen ze stap per stap op te lossen om zo de negatieve spiraal om te buigen. Aan elke negatieve kant zit ook een positieve "aldus een optimistische Anthony Kumpen.

Op professioneel vlak loopt het als een trein voor Anthony Kumpen. "Dit weekend start de Ronde van Frankrijk en het Silence-Lotto team rijdt met fietsen van Ridley "aldus Anthony Kumpen. "We hebben het voorbije jaar hard gewerkt aan twee nieuwe fietsen die morgen aan de wereldpers worden voorgesteld. Met Noah en Dean mikken we met Robbie McEwen op ritwinst in de spurt en met Cadel Evans op de eindzege in de Tour. De fiets die we hebben ontwikkeld is werkelijk revolutionair. Door een nieuwe technologie die we ontwikkeld hebben in de windtunnel en gepatenteerd hebben, bieden we aan aanzienlijk Aerodynamisch voordeel. Dit resulteert in tijdswinst en hopelijk de grote overwinningen. Voor meer informatie : www.TheFastestBikeintheWorld.com. "