Eerste podium was het mooiste!


Dit weekend start Bert Longin reeds voor de achtste maal in de prestigieuze 24u race van Francorchamps. Net zoals we dat gisteren deden met Anthony Kumpen blikken we nu even terug met Bert Longin.

"Van die acht keer heb ik zeven keer uitgereden en telkens een goed resultaat" herinnert Bert Longin zich. "De afgelopen twee jaar eindigde ik met Anthony op het podium maar het eerste podium was het meest tot de verbeelding sprekende. Dat was het jaar dat we met de Freisinger Porsche derde werden. Porsche won dat jaar ook de "Coupe du Roi". De Beker van de Koning werd uitgereikt in Brussel op het einde van het jaar. En daar stond ik dan als ‘bleuke’ tussen al die kopstukken van de RACB. Ik mocht de Beker van de Koning in ontvangst nemen, fantastisch!"

Ook nu kijkt Bert Longin uit naar de jaarlijkse etmaalrace in Spa. "Dit jaar wordt het een editie die nog straffer is dan die van vorig jaar. Dit is het beste van het beste, een Grand Cru zonder weerga. Dit is, op het vlak van GT, de grootste, de beste en de mooiste wedstrijd van de wereld. Je ziet dat ook aan de rijders en de teams, iedereen wil erbij zijn. Ik ben wat blij dat we samen met Anthony, Kurt, Fred en de crew van PK – Carsport opnieuw deel kunnen uitmaken van dit spektakel. Dat kan alleen maar door de onvoorwaardelijke steun van onze sponsors. Het was een moeilijk seizoen tot dusver maar we zijn zo gemotiveerd om er voor eigen volk iets mooi van te maken. Het team en de sponsors verdienen dat. Makkelijk wordt het niet. Het zal er verschrikkelijk hard aan toe gaan en als er regen is dan is het vaak niet te doen. Ik weet nog dat ik vorig jaar een spin maakte net voor de F1 boxen. Aquaplanning, de wagen was weg. Geen houden meer aan, ik spinde een keer of zeven zonder iets te raken. Nadien gewoon verder rijden … maar eerlijk, het was even slikken. We zijn voorbereid op een nieuwe slag om de Ardennen. Scherper dan ooit als atleet, gemotiveerder dan ooit om er iets van te maken. Een podium zou fantastisch zijn!"