Geslaagde oefengalop Hezemans-Kumpen

Geslaagde oefengalop Hezemans-KumpenBegin deze week verzamelden de meeste rijders van het FIA GT kampioenschap op het circuit Paul Ricard in Zuid-Frankrijk. Mike Hezemans en Anthony Kumpen maalden hun eerste rondjes van het seizoen af met de Corvette C6-R.

Voor Anthony Kumpen was het een fijn weerzien met de wagen waarmee hij in het verleden successen boekte. "Het voelde meteen vertrouwd aan, een beetje thuiskomen" lacht Anthony Kumpen. "We hebben ons vooropgesteld programma kunnen afwerken zonder de minste problemen, een schril contrast met wat ik vorig jaar meemaakte. Op maandag hebben we ons vooral gefocust op de banden, op dinsdag hebben we langere runs gedaan en aan de afstelling gewerkt."

Vice FIA GT kampioen Mike Hezemans blikt tevreden terug. "Het ging wel goed hoor" steekt Mike van wal. "Op alle banden ging het aardig snel al moet ik er meteen aan toevoegen dat we niet geprobeerd hebben om de snelste tijd te rijden. Op zo’n testsessie komt het er op aan om dingen te testen, wie het snelst is maakt niet uit. Goed voorbereid aan de start van het kampioenschap komen, dat is de opdracht. Daarvoor dienen dit soort van oefensessies."

Anthony beaamt dat. "Aan de tijden hechten we tijdens zo’n testsessie niet veel belang omdat je niet weet in welke configuratie de concurrentie rijdt. Het is wel positief dat we constant top 3 tijden draaiden. Testen zijn niet meer gepland, het is nu uitkijken naar de start van het kampioenschap in Silverstone, begin mei. Het doel daar is klaar en duidelijk. Het podium en liefst zo hoog mogelijk" besluit Anthony Kumpen.

"Het was leuk om weer met Anthony samen te werken" zegt Mike Hezemans. "Het klikte meteen. Anthony had wel nog even de tijd nodig om terug aan de Corvette te wennen maar die gewenningsperiode was van korte duur. Kijk, we zijn beiden snel. Het zou wel eens een heel leuk seizoen kunnen worden."