Anthony Kumpen opnieuw in FIA GT1 wereldkampioenschap!

Dit weekend wordt op het circuit van Silverstone de tweede manche van het FIA GT1 wereldkampioenschap gereden. Aangename verrassing is dat Anthony Kumpen aan de start staat. Kumpen vormt team met Mike Hezemans waarmee hij vorig jaar vicewereldkampioen werd. Het duo Hezemans-Kumpen bestuurt een Corvette Z06 van Phoenix Racing.

Eind vorige week was er een eerste contact, vanochtend werd beslist dat Anthony Kumpen start in Silverstone. "Ik ben bijzonder verheugd dat ik zondag kan racen in het FIA GT1 wereldkampioenschap en dat op een baan die me ligt, met een rijder waarmee het klikt, in een team dat super professioneel is en met een ingenieur waarmee ik de voorbije drie jaar mee samenwerkte. Alles is voorhanden om er iets goed van te maken. Ik had meerdere aanbiedingen op zak maar het was een voor de hand liggende keuze dat ik opnieuw met Mike zou rijden. En ook al ken ik de Corvette niet in deze configuratie, het is mogelijk om een goed resultaat neer te zetten. Ik heb niet kunnen testen en zal de wagen pas leren kennen tijdens de twee vrije trainingen. Enkel daar kunnen we iets proberen. Nadien zijn er de prekwalificaties en de kwalificatierace op zaterdag en op zondag volgt de wedstrijd. Er moet veel gebeuren op korte tijd maar ik ben er klaar voor. De ambitie voor zondag is zeer simpel, winnen! Mike toonde in de openingswedstrijd in Abu Dhabi dat de wagen potentieel heeft. Nadat hij van op de laatste rij moest starten vocht hij zich helemaal terug naar voren om uiteindelijk als derde te eindigen. Meer commentaar behoeft dat niet."

Silverstone is de eerste Europese wedstrijd van het nieuwbakken FIA GT1 wereldkampioenschap. De winnaar van de wedstrijd ontvangt naast de WK punten ook de “Royal Automobile Club Tourist Trophy", de oudste en één van de meest prestigieuze trofeeën in de autosport wereldwijd. "Die trofee is een begrip in de autosport. Stirling Moss won die trofee 7 keer, Tom Walkingshaw 4 keer. Het zijn maar enkele namen van winnaars die in de trofee gegrift zijn. Het zou een grote eer zijn mocht mijn naam en die van Mike erbij komen."

In het tussenseizoen raakte bekend dat Anthony Kumpen niet de mogelijkheid had om aan te treden in het FIA GT1 WK. "Dat was een domper want de voorbije jaren nam ik met veel plezier deel aan deze competitie. Maar kijk, het kampioenschap is nog maar één wedstrijd ver en er doet zich een opportuniteit voor. En wie weet zit er misschien meer in. Ik heb sowieso niet de tijd om een volledig kampioenschap te rijden vanwege mijn professionele bezigheden en daarnaast zit ik met mijn programma voor Audi in de Belcar. Voorlopig hebben we een deal voor 1 race, misschien dat er nog een race kan bijkomen al vrees ik dat de budgetten daarvoor niet voorhanden zullen zijn, maar ik kan niet ontkennen dat het Europees gedeelte me bijzonder interesseert. Zover zijn we echter nog niet, eerst komt dit weekend Silverstone. Ik kijk er enorm naar uit!"