Dream Team PK Carsport “back in business" met Bert Longin, Anthony Kumpen en Maarten Makelberge

PK Carsport, Anthony Kumpen en Bert Longin treden voor het eerst sinds 2009 opnieuw samen in de arena. Samen met Maarten Makelberge zullen ze een Audi R8 GT3 besturen in het BRCC Endurance-kampioenschap. De ambitie past bij de reputatie van het Dream Team: er wordt voluit voor de Belgische titel gegaan.

Na drie jaar afwezigheid is het Limburgse PK Carsport opnieuw actief in de Belgische autosport. Hoewel het team eigenlijk nooit helemaal weg is geweest worden de PK-boys nu in hun originele combinatie herenigd. PC Carsport - waarschijnlijk het meest succesvolle team ooit in de Belgische GT-racerij, met tal van Belcar-titels, overwinningen en ereplaatsen - runde na het vice-kampioenschap in het FIA GT-kampioenschap van 2009 geen eigen programma meer. Heel wat van de PK-boys hebben in de laatste drie seizoenen echter bijgedragen tot heel wat successen. De titel van Anderlecht in de Superleague, overwinningen bij WRT – inclusief de 24 uur van Spa – en ook de eerste overwinning van RBM in de DTM, bij allemaal hadden leden van PK een lepel in de pap.
Nu wordt het team bijna volledig herenigd. Het team komt onder leiding van Frank Steukers te staan, reeds meer dan twintig jaar aan de slag bij de renstal. De rest van de structuur wordt voort het grootste deel ingevuld door jongens die al jaren voor het team hebben gewerkt, aangevuld met enkele nieuwe sterke pionnen.

Twee belangrijke schakels zullen wegens omstandigheden echter ontbreken. Jorge Segers, jaren chef-ingenieur en teammanager en nu actief bij Phoenix in de DTM, zal zeker worden gemist. Binnenkort wordt op die positie echter een nieuw gezicht naar voor geschoven. Daarnaast kan Ludo Bex zich wegens gezondheidsredenen voorlopig niet aan een team verbinden. Het hele PK-team wenst hem een spoedig herstel toe en is er van overtuigd dat hij met zijn sterke karakter snel terug de oude zal zijn. Voor Ludo is er steeds plaats in het team, hij kan allen heel wat morele steun leveren.

PK Carsport laat bij zijn comeback de keuze vallen op een Audi R8 GT3. Audi heeft de laatste jaren bewezen hét endurancemerk bij uitstek te zijn. De afgelopen twaalf maanden won Audi de 24 uursraces van Le Mans, Spa, Zolder en Daytona, én de 12 uur van Bathurst. Het Duitse merk was dan ook de meest voor de hand liggende keuze. Met de combinatie PK, Bert, Anthony, Maarten en Audi moet de ambitie hoog worden gezet en moet er een gooi worden gedaan naar de BRCC Endurance-titel.

Anthony Kumpen: “Het was al jaren de droom van de PK-boys, maar ook van de partners van Bert en mezelf, om opnieuw een PK-programma op poten te zetten. We hebben er allen hard aan gewerkt om dit programma te realiseren. Het BRCC Endurance-kampioenschap leek ons de perfecte formule om opnieuw samen in actie te treden. Met wedstrijden van drie uur hadden we bovendien de mogelijkheid om een derde rijder aan te trekken: Maarten Makelberge. Ik ken Maarten al een hele tijd en ben er zeker van dat hij niet alleen als rijder, maar ook als mens perfect in ons team zal passen. De autosport in België heeft enkele moeilijke jaren achter de rug, maar wij hebben alle vertrouwen in het nieuwe BRCC-concept en organisator Kronos Events."

Bert Longin: “Anthony en ik hebben heel wat wedstrijden samen gewonnen, ja. Maar wat nog veel belangrijker is: samen met de PK-boys hebben we een heel mooie tijd beleefd. Al jaren hebben we het er over om het nog eens over te doen. Dankzij onze trouwe partners is het eindelijk gelukt. We hopen hiermee andere teams en rijders te kunnen aanzetten om ons het vuur aan de schenen te leggen en naast een internationaal programma opnieuw iets in eigen land te doen. Als wij na jaren afwezigheid een dergelijk programma kunnen opstellen, dan moeten andere teams er eveneens toe in staat zijn."

Maarten Makelberge: “Zoals Anthony al aangaf, wij kennen elkaar al enkele jaren. Ik heb dan ook niet lang hoeven te twijfelen om ja te zeggen tegen dit project. Met Anthony en Bert heb ik niet alleen twee heel ervaren teammaats, maar ook twee coaches die mij kunnen helpen om op het hoogste niveau mee te strijden om de Belgische titel. Daarnaast spreekt het palmares van PK Carsport voor zich: we hebben alles in huis om goede resultaten neer te zetten. Het is dan ook mijn doel om zo veel mogelijk te leren. Want de ervaring die deze jongens hebben, die heb ik zelf nog niet. Maar ik ben er klaar voor. Dit wordt de grootste uitdaging uit mijn autosportcarrière."