"We blijven geloven in de titel"

De derde in de tussenstand van de BRCC Endurance, het trio bestaande uit Anthony Kumpen, Bert Longin en Maarten Makelberge, is klaar voor de 600 km van Spa op de omloop van Francorchamps. Om de titelkansen gaaf te houden, is het voor PK Carsport van belang dat ze met de Audi R8 LMS een goed resultaat behalen.

Zes weken zijn er al voorbij sinds de laatste confrontatie in de BRCC, die toen mee het voorprogramma verzorgde van de Total 24 Uren van Spa. Maar bij PK Carsport herinnert men zich nog goed deze laatste wedstrijd. “Na twee weekends achtervolgd te zijn geworden door pech, zijn we nu echt wel uit op revanche", aldus Anthony Kumpen. “In de Spa Euro Race kregen we af te rekenen met een klapband in de laatste ronde en tijdens de race de dag voor de 24 Uren ging een motorsensor stuk waardoor we het plots met pakweg 100 pk minder dienden te stellen. Toch kwamen we elke keer sterk voor de dag, tijdens de laatste meeting realiseerde ik zelfs de pole positie in de regen. Wat regen zou ons dus wel wat kunnen helpen op deze snelle omloop... In ieder geval zullen we alles moeten geven. En aangezien de GPR Aston Martin Vantage, een wagen die een stuk jonger is dan de onze, moeilijk zal te kloppen zijn, is tweede worden een absolute must als we de leiders van het kampioenschap, de Porsche van Bouvy-Coens-Grandjean, willen voorbijsteken."

Met het ontgoochelende resultaat van de 24 Uren van Zolder nog vers in het geheugen, durft Bert Longin zich niet echt aan een gokje wagen. “In onze sport, hangt veel af van de mechaniek", benadrukt de Leuvenaar. “Dat bewezen de twee laatste BRCC-races en dit weekend nog de 24 Uren van Zolder. Dus wat onze doelstelling betreft, wil ik liever erg voorzichtig blijven... Een ding is zeker: ik heb mijn enthousiasme noch mijn motivatie verloren en ik weet gewoon dat we met dit team en deze Audi mee kunnen strijden voor de overwinning. We gaan ons dus voor de volle 200% geven. Zolang er nog een kans bestaat om de titel te pakken, blijven we ervoor gaan!"

In het kader van deze 600 km van Spa, grijpt de BRCC Endurance met een race over 3 uren terug naar het gewoonlijke format. De derde man van het team, Maarten Makelberge, weet dus dat ook hij een belangrijke rol te vervullen heeft. “Een zeer belangrijke afspraak met het oog op een eventuele titel", vindt ook de Oost-Vlaming. “Een topresultaat is noodzakelijk om onze kansen gaaf te houden in de strijd om de titel. Persoonlijk wil ik vooral even goed proberen doen als de anderen. Francorchamps is een fantastische omloop, met moeilijke bochten zoals de Raidillion en Blanchimont, waar het belangrijk is dat je vertrouwen hebt in de wagen. En, ik moet zeggen dat ik me beter en beter voel achter het stuur. Elke kilometer met de Audi R8 LMS biedt me de kans te groeien en vertrouwen op te doen. Mijn chrono’s zouden dus moeten blijven verbeteren. In ieder geval is het doel duidelijk: we moeten onze concurrenten voorblijven als we voor de finale in Zolder nog willen meespelen voor de titel."

Afspraak dus op zondag in Francorchamps, voor de start van een 3-uur durende race die start om 14u50!